Waar vind ik een goed FTP-programma?

Laatste aanpassing op: Wo, 24 Jan, 2018 at 3:27 PM

We adviseren je om gebruik te maken van FileZilla. Dit is een gratis ftp-programma dat je hier kunt downloaden: https://filezilla-project.org/download.php?type=client. Klik op de groene download knop als Windows jouw besturingssysteem is. Voor overige besturingssystemen zoals bijvoorbeeld Mac OSX klik je op 'Show additional download options'.

Installeer vervolgens FileZilla op je computer. Er komen regelmatig updates, als er een update beschikbaar is krijg je hier standaard een melding van als je FileZilla opstart.

We hebben voor het gebruik van FileZilla in het verleden een uitgebreide handleiding geschreven die je hier kunt vinden: https://www.alphamegahosting.com/pdf/Filezilla-Handleiding_v4.pdf

Ook is er een bijlage met meer informatie over rechten van bestandsmappen. Klik dan hier voor een gratis optionele bijlage over bestandsrechten. Dit is wel voor de gevorderde gebruiker!

Als je domeinnaam actief is zal je website ook te zien zijn bij het 'nieuwe' account. Je kunt zelf proberen of de domeinnaam al naar het account wijst door naar deze url te gaan: http://www.jouwdomeinnaam.com/checkdomainready. Als dan de tekst 'The domain www.jouwdomeinnaam.com is working fine.' verschijnt, is de domeinnaam correct gekoppeld aan je account. Overigens is er rond het activeren/verhuizen van een domeinnaam een bepaalde periode waarin vanaf verschillende locaties de ene bezoeker op het oude account uit kan komen en de andere op het nieuwe account. Dit effect kan enkele uren tot enkele dagen duren en is met name afhankelijk van je internetprovider.

Het is erg belangrijk om een back-up van je website en/of database te hebben op je eigen PC. Dit scheelt je tijd en geld! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.