Hoe kan ik de rechten (chmod) van een bestand of map aanpassen?

Laatste aanpassing op: Wo, 24 Jan, 2018 at 3:27 PM

Dit doe je door de optie "Eigenschappen / Chmod (Properties / Chmod)" in het FTP-programma te kiezen wanneer je met de rechtermuisknop op het bestand klikt.

Wij kunnen de volgende rechten instellingen aanraden:
755 voor Mappen / Directory's
644 voor HTML-bestanden, plaatjes en PHP-scripts
700 voor CGI-scripts in de CGI-bin directory
750 voor .PL-scripts in de httpdocs map

Indien je iedereen schrijfrechten wil geven, voor een upload map bijvoorbeeld, dan kun je eventueel 777 gebruiken.

Maar let op dat je niet teveel open zet! Dit kan hackers ook vrijspel geven.