Hoe moet ik mijn website uploaden?

Laatste aanpassing op: Ma, 22 Okt, 2018 at 2:02 PM

Er zijn verschillende manieren om je gemaakte webpagina's op je account op de server te krijgen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat iedereen de webpagina's kan zien. Je kunt je webpagina's uploaden of publiceren. Dit is afhankelijk van het type programma wat je gebruikt.

Wanneer we spreken over uploaden dan doe je dit via het FTP-principe. FTP staat voor File Transfer Protocol. FTP'en doe je met een daarvoor geschikt programma zoals FileZilla. Klik hier voor meer informatie over dit programma en hoe je daarmee de bestanden op je account kunt krijgen.

De map httpdocs is de web-folder waarin je je websitebestanden dient te plaatsen, zodat deze op het internet te zien zullen zijn.