Hoe kan ik een back-up van mijn website en eventuele database maken?

Laatste aanpassing op: Wo, 24 Jan, 2018 at 3:27 PM

Aangezien de inhoud van jouw website door jou beheerd wordt, ben jij natuurlijk ook verantwoordelijk voor het maken van een back-up van je website. Je kunt dit het beste met FTP doen; hiervoor heb je een FTP-programma nodig. Je kunt dan de gehele website, d.w.z. alles in de de httpdocs directory, kopiëren naar een locatie op jouw harde schijf. Houd er ook rekening mee, dat je eventuele scripts in de cgi-bin ook meeneemt.

Als je een database gebruikt, kun je hiervan ook een back-up maken.
Ga via je Controlpanel naar de domeinnaam waar het om gaat en klik op 'Technical Control Panel'.
Klik op 'Databases', vervolgens op de databasenaam en daarna op 'DB WebAdmin' of 'Webadmin'.
Nu ben je in het hoofdscherm van phpMyAdmin.

Hier klik je op de databasenaam en dan op Exporteer. Als je alle tabellen wil opnemen in de back-up, klik je op 'Selecteer alles' onder 'Exporteer'. Selecteer onder Structuur en Data alle opties en zet iets verder naar beneden een vinkje voor de optie Verzenden. Klik op 'Start' en bewaar het SQL-bestand op jouw harde schijf.

Als je dit bestand dan terug wil plaatsen ga je weer naar phpMyadmin, zoals hierboven beschreven en klik je op jouw databasenaam en op SQL. Klik hierna in phpMyAdmin op Import en achter 'Locatie van het tekstbestand' op de knop 'Bladeren'. Selecteer nu het geëxporteerde bestand en klik op Openen. Klik nu onderaan dit scherm op 'Start', je back-up wordt nu teruggeplaatst.

Het is echter mogelijk dat phpMyAdmin problemen heeft met de hoeveelheid van de data. In dat geval kun je in het volgende artikel een uitleg vinden over hoe je een te grote database toch kunt importeren: Is je database te groot om te importeren? Hier is de oplossing!

Het is erg belangrijk om een back-up van je website en/of database te hebben op je eigen PC. Dit scheelt je tijd en geld! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.