Kan ik een back-up maken van mijn database?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:52 PM

Als je een database gebruikt, kun je hiervan ook een back-up maken.

Ga via je Controlpanel naar de domeinnaam waar het om gaat en klik op 'Technical Control Panel'. Klik op 'Databases' rechts boven in het scherm.

Je kunt nu direct onder de database waar het om gaat klikken op 'Dump exporteren' om direct een database backup te maken, maar je kunt dit ook via phpMyAdmin doen.

Klik daarvoor op 'phpMyAdmin', je komt nu in het hoofdscherm van phpMyAdmin. Hier klik je op de databasenaam en dan op Exporteer. Als je alle tabellen wil opnemen in de back-up, klik je op 'Selecteer alles' onder 'Exporteer'. Selecteer onder Structuur en Data alle opties en zet iets verder naar beneden een vinkje voor de optie Verzenden. Klik op 'Start' en bewaar het SQL-bestand op jouw harde schijf.

Als je dit bestand dan terug wil plaatsen ga je weer naar phpMyadmin, zoals hierboven beschreven en klik je op jouw databasenaam en op SQL. Klik hierna in phpMyAdmin op Import en achter 'Locatie van het tekstbestand' op de knop 'Bladeren'. Selecteer nu het geëxporteerde bestand en klik op Openen. Klik nu onderaan dit scherm op 'Start', je back-up wordt nu teruggeplaatst.

Het is echter mogelijk dat phpMyAdmin problemen heeft met de hoeveelheid van de data. In dat geval kun je in het volgende artikel een uitleg vinden over hoe je een te grote database toch kunt importeren: Is je database te groot om te importeren? Hier is de oplossing!

Het is erg belangrijk om een back-up van je website en/of database te hebben op je eigen PC. Dit scheelt je tijd en geld! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.