Hebben jullie een spam- en/of virusfilter op jullie servers?

Laatste aanpassing op: Ma, 1 Aug, 2016 at 4:14 PM

Ja, we hebben een spamfilter op onze servers draaien voor alle hostingaccounts en domeinnamen met email.

Er zijn twee manieren waarop het Alphamega Spamfilter de emails beoordeelt. De eerste en belangrijkste is de afzender. Alle hosting- en internetproviders werken samen in het up-to-date houden van de 'blacklist'. Dat is een lange lijst met IP-nummers van spammers. Alles wat daar vandaan komt wordt als spam aangemerkt. De tweede manier is een ingenieus puntensysteem waarmee we alle emailtjes beoordelen. Allerlei kenmerken van de inhoud worden beoordeeld en daar worden punten aan toegekend. Komt de puntentelling van een mailtje boven een bepaalde grens, dan zetten we het woord SPAM? in de onderwerpregel erbij.

Het kan ooit voorkomen dat ons spamfilter een emailtje als spam beoordeelt, terwijl het dat niet is (maar wel lijkt). Daarom laten we wel alle mailtjes door, maar merken we die met het woord SPAM? aan het begin van de onderwerpregel. Vervolgens kun je heel eenvoudig de mailtjes met dat woord SPAM? erin uit je mailbox verwijderen.

Het spamfilter is voor alle cliënten op 'aan' gezet. Wil je dit niet, dan kun je het spamfilter voor jouw account uitzetten in je Controlpanel. Ga daarvoor naar het Controlpanel en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de domeinnaam waar het om gaat, dan op 'Email-instellingen' en vervolgens op de link 'Spamfilter instellen' en geef aan of je dit aan of uit wilt hebben staan.

Tweede grootste ergernis: virussen! Virussen verspreiden zich graag en dus is de eerste plek waar ze toeslaan het adresboek van Outlook Express. Je vrienden en kennissen lopen dan het risico om ook hetzelfde virus te krijgen. In deze tijd kun je het dus bijna niet maken om geen virusscanner op je pc te hebben. Om je nu daarin tegemoet te komen, om dus zowel jouw pc als die van je vrienden te beschermen, hebben wij voor jou een virusfilter op je account geïnstalleerd. Dat filter houdt letterlijk de virussen tegen, zodat die niet in jouw mailbox terecht komen. Let op! Hoewel ons virusfilter elk uur wordt geüpdatet met de laatste virusdefinities voor optimale bescherming, kunnen wij geen garantie geven dat er nooit één tussendoor glipt. Het beste kun je zelf ook een virusscanner op je pc installeren, want er zijn meerdere manieren waarom virussen op je pc kunnen komen. Onder andere door te klikken op bepaalde popupschermen als je aan het surfen bent. Zelfs als je dan op 'nee' klikt of op het kruisje om te sluiten, kun je nog een programma activeren dat een virus op je pc zet. Wij adviseren dan ook om naast het Alphamega Virusfilter, dat alleen email beveiligt, ook de virusscanner van McAfee op je pc te installeren. Immers, wij kunnen niet de email die je via je internetprovider binnenkrijgt beveiligen.