Hoe kan ik de rechten (chmod) van een bestand of map aanpassen?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:49 PM

Dit doe je door de optie "Eigenschappen / Chmod (Properties / Chmod)" in het FTP-programma te kiezen wanneer je met de rechtermuisknop op het bestandje klikt.

Een code van 644 is gebruikelijk voor HTML-bestanden, plaatjes en PHP-scripts. Voor CGI-scripts in de CGI-bin is het 700 en voor .PL-scripts in de httpdocs kun je het beste 755 gebruiken. Indien je schrijfrechten wil voorzien, voor een uploadmap bijvoorbeeld, kun je het beste 777 gebruiken.

Let op: Zet niet alles op 777! Je zult met die rechten waarschijnlijk ieder script/applicatie kunnen laten werken, maar hackers vinden dit ook geweldig. ;-)