Plaatsen jullie een back-up terug als ik mijn site en/of database kwijt ben of per ongeluk heb verwijderd?

Laatste aanpassing op: Ma, 1 Aug, 2016 at 4:27 PM


Als jouw site en/of database kwijt of per ongeluk verwijderd is, dan willen wij op verzoek de back-up hiervan terugplaatsen. Dit geldt ook voor een deel van je website en/of database. De kosten voor het terugplaatsen bedragen € 70,- excl. btw. 

Geef dan even goed aan wat je precies teruggeplaatst wilt hebben; de naam van je website, de naam van je database(s), of allebei. Geef ook aan wanneer je de informatie bent verloren, de datum en het tijdstip. Zo kunnen wij het terugplaatsen van deze informatie voor je inplannen en uitvoeren. Zorg er ook voor dat je
zo snel mogelijk reageert na het verliezen van de genoemde informatie. Hoe langer je ermee wacht, hoe kleiner de kans wordt dat we de laatste versie voor handen hebben. We hebben namelijk altijd een back-up tot 14 dagen terug, maar tot 1 à 2 dagen terug hebben we de mogelijkheid om de meeste recente versie van je website en/of database terug te kunnen plaatsen. Bij back-ups eerder dan 2 dagen terug wordt de kans klein om een recente versie van je website of database voor je terug te kunnen plaatsen. 

Ons advies hierin, zodat je kunt voorkomen dat je deze informatie niet verliest en dus geen onnodige kosten hoeft te maken: Als je website gehost wordt bij een hostingprovider dan is het verstandig om lokaal op je eigen PC altijd een back-up te hebben van de meest recente versie van jouw website. Je website is meestal aan wijzigingen onderhevig dus moet je ook na iedere grote wijziging weer een back-up maken zodat je altijd de meest recente versie op je PC hebt staan. 

Het maken van een back-up is natuurlijk vrij eenvoudig. Je maakt gewoon een kopie van de map waarin je site staat en geeft deze een andere naam. Let op dat als je een database gebruikt, je ook daarvan een backup maakt. Hoe je dat kunt doen 
lees je hier

Als je een statische site hebt (zonder database) bouw je je site meestal lokaal en wanneer deze af is, upload je deze naar je webruimte bij je hostingprovider. Je site staat dan lokaal en bij je hostingprovider. Het kan geen kwaad om van je lokale site een extra back-up te maken voordat je wijzigingen of vernieuwingen gaat doorvoeren. Wat doe je namelijk indien je bijvoorbeeld zeer veel wijzigingen hebt doorgevoerd maar je krijgt het niet werkend? Je kunt dan je site weer downloaden van je provider, maar dit valt natuurlijk onder traffic en traffic kost geld als je de limiet overschrijdt. 

Beter is dan om die extra back-up aan te spreken en gewoon hiervan een kopie terug te plaatsen in jouw werkruimte op je harde schrijf.

Maak je gebruik van een CMS (Content management systeem) zoals bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Drupal dan zijn er veelal ook backup plugins die je het werk uit handen nemen en regelmatig automatisch een backup voor jou kunnen maken.

Ga ook zorgvuldig om met het verwijderen van bestanden in jouw webruimte. Kijk eerst of je hiervan een back-up hebt voordat je ze gaat verwijderen. Wat doe je namelijk indien je een bestand hebt verwijderd en je hebt er geen back-up van? Dan kun je helemaal opnieuw beginnen of je moet contact met ons opnemen om te zien of wij nog een back-up hebben. Meestal hebben we deze wel, echter is het nadeel dat het een tijdrovende zaak is voordat een back-up volledig is teruggeplaatst plus dat kosten bij komen kijken, Je site kan dus vele uren uit de lucht zijn als je bijvoorbeeld in de avond ervoor de betreffende bestanden hebt verwijderd.

Door dus altijd zelf een back-up te hebben van je site kan het je veel tijd en ellende besparen. Je plaatst deze dan gewoon weer terug en je site is gelijk online.


Vond je dit antwoord nuttig? Ja Nee

Kun je aangeven hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Excuses voor het Engelstalige formulier