Wat voor programma heb ik nodig om een website te kunnen maken?

Laatste aanpassing op: Ma, 1 Aug, 2016 at 5:23 PM

Er zijn veel programma's beschikbaar die je kunnen helpen bij het maken van je website. Je hebt daarbij ook de keuze voor commerciële of gratis varianten. Veel gebruikte commerciële programma's zijn: Adobe Photoshop, voor het maken van een website ontwerp. Adobe Dreamweaver, voor het bouwen van je website en Adobe Illustrator, voor het ontwerpen van logo's. Dit zijn helaas erg prijzige programma's die voor de beginner of hobbyist vaak niet interessant zijn.

Om je toch op weg te helpen kun je eens kijken naar onderstaande gratis alternatieven:

Website maken:

Fotobewerking:
Vectorbestanden (voor het maken van o.a. logo's):
Alphamega Hosting heeft ook een programma waarmee je eenvoudig een website kunt maken, namelijk SwiftySite. Voor meer informatie over SwiftySite, klik hier.