Ik wil mijn bestaande Joomla-website inclusief database overzetten naar een server bij Alphamega. Hoe doe ik dat?

Laatste aanpassing op: Di, 2 Aug, 2016 at 11:03 AM

Joomla verplaatsen naar een andere server is best makkelijk te doen.

Upload de gehele Joomla-map naar de server. Als je Joomla gebruikt voor je basiswebsite, zet je die map in de map ‘httpdocs’ van je hostingaccount. Verander eventueel de rechten van de bestanden en mappen zoals Joomla in zijn installatie-instructies aangeeft. Vervolgens moet je ook de huidige database exporteren vanaf je huidige server, dit kun je vaak makkelijk doen door hiervoor PhpMyAdmin te gebruiken en daar te kiezen voor de export-functie. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Vervolgens maak je op de nieuwe server via het Controlpanel ook een database aan, als het mogelijk is met dezelfde gegevens. Is dit laatste niet mogelijk dan zul je er ook rekening mee moeten houden dat je het config-bestand van Joomla aan moet passen naar de nieuwe gegevens. Klik vervolgens in het Technical Control Panel (je kunt dit vinden in je gewone Controlpanel) door naar PhpMyAdmin om je geëxporteerde .sql-bestand daar te importeren. Joomla zal nu op de nieuwe server draaien, als je domeinnaam bij Alphamega actief is.