Kan ik bij jullie een domeinnaam (laten) koppelen aan mijn eigen (of externe) nameserver of IP-adres?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:52 PM

Ja hoor. Geen probleem! Je kunt op verschillende manieren dingen instellen voor je domeinnaam. Zo kun je, als je een losse domeinnaam bij ons hebt besteld, die laten verwijzen naar een domeinnaam of IP-adres van jouw keuze. Dit kun je instellen in je Controlpanel.

Als je de nameservers voor je domeinnaam wil laten aanpassen, geef dan even de gewenste wijziging aan ons door via het supportsysteem. We zullen het dan zo snel mogelijk voor je regelen.

Als je bepaalde DNS-records (zoals bijvoorbeeld een A-record of CNAME) wil aanmaken of wijzigen kun je dit ook zelf doen in het Controlpanel, hieronder leg ik je graag uit hoe je dat doet:

Als je ingelogd bent in het Controlpanel, klik je op de domeinnaam waar het over gaat. Vervolgens klik je op "DNS-instellingen". Je kunt hier de instellingen voor je domeinnaam wijzigen.

• CNAME-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een ander (sub-)domein)
  • A-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een IP-adres)
  • MX-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een mail-server)

Staan jouw gewenste DNS wijzigingen hier niet tussen. Klik dan door naar Geavanceerde instellingen, daar heb je nog meer mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat het 24 kan duren voordat DNS-servers wereldwijd de wijziging hebben verwerkt. We raden je dan ook aan om de instellingen alleen door te voeren als je zeker weet dat deze goed zijn.

Weet je het niet zeker, dan raden wij je aan om contact op te nemen met je systeem-/of netwerkbeheerder. Deze kan je helpen bij het invoeren van deze instellingen.

Mocht je nog vragen hebben, bel ons dan gerust: in Nederland 040 2085353 en in België 011/547498 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur).Of stuur ons een bericht: https://support.alphamegahosting.com/support/tickets/new