Doen jullie aan domeinparking?

Laatste aanpassing op: Di, 2 Aug, 2016 at 2:33 PM

Ja! Wij kunnen jouw domeinnaam parkeren. Met een domeinnaam kun je een hele hoop doen. Je kunt die zelfs, we hadden het al gezegd: parkeren! :-) Hoe dat werkt, zullen we je hier even uitleggen.

Als iemand een domeinnaam heeft die niet gekoppeld is aan een website (hostingaccount), dan wordt dat domein 'geparkeerd'. Hostingbedrijven zoals wij verlenen deze service om domeinnamen voor jou te bewaren op een zogenaamde 'parkingserver', totdat je er klaar voor bent om iets met de domeinnaam te gaan doen. Zoals bijvoorbeeld mailen of een website bouwen. Tot die tijd verwijst de domeinnaam naar een pagina van Alphamega met een korte uitleg.

Alphamega heeft als service de mogelijkheid om een losse domeinnaam te laten verwijzen naar een andere domeinnaam waar wel een website aan hangt of bijvoorbeeld naar je Facebookpagina. Bij andere hostingbedrijven die stunten met lokkertjes (lage prijs voor het eerste jaar) moet je deze service apart bijbetalen, maar bij ons zit dat bij de domeinnaamprijs inbegrepen.

Een verwijzing (redirect) kun je instellen in het Controlpanel. Hiervoor klik je in het Controlpanel op de domeinnaam bij het Productoverzicht en vervolgens kies je voor de optie 'wijzig deze doorverwijzing'.

Bij ons kun je ook op ieder moment upgraden naar een pakket dat bij je past. Zie ook https://www.alphamegahosting.com/hosting/pakketinhoud

Indien je de nameservers wilt laten aanpassen dan kun je hiervoor contact met ons opnemen. Wij zullen de wijziging dan gratis voor jou doorvoeren.

Ook bieden we je in ons Controlpanel de mogelijkheid om zelf de DNS-instellingen van de domeinnaam te beheren. Hoe dat werkt lees je in deze FAQ.

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan even een bericht. Klik hier