WDRP email

Laatste aanpassing op: Di, 2 Aug, 2016 at 3:13 PM


Waar staan de letters 'WDRP' eigenlijk voor?
De term 'WDRP' staat voor Whois Data Reminder Policy. 'Whois Data' staat voor de registratiegegevens van een domeinnaam. Wanneer je een domeinnaam aanvraagt, worden jouw gegevens die je opgegeven hebt hier aan gekoppeld. Zo kan er gezien worden wie de eigenaar van een domeinnaam is.

De 'WHOIS' gegevens kunnen door iedereen bekeken worden. Dit kun je op een website zoals http://whois.domaintools.com/ doen door de domeinnaam in te tikken en op 'GO' te klikken.

'Reminder Policy' staat letterlijk voor 'herinnerings beleid'. De woorden zeggen het al, dit email bericht is bedoeld om jou te herinneren aan de huidige 'WHOIS' (registratie gegevens) van jouw domeinnaam.

Van wie krijg ik dit email bericht?
Je krijgt dit bericht vanaf het email adres domaintech@alphamegahosting.com. Het email bericht heeft de naam 'WDRP report' en wordt automatisch verzonden.

Waarom krijg ik dit email bericht?
ICANN, de wereldwijde organisatie voor de registratie van domeinnamen, heeft deze email berichten in het leven geroepen zodat de registratiegegevens van domeinnamen beter up-to-date gehouden kunnen worden.

ICANN heeft bepaald dat de eigenaar van een domeinnaam de verplichting heeft om er voor te zorgen dat de gegevens van een domeinnaam up-to-date zijn.

Om er voor te zorgen dat deze gegevens actueel zijn, ontvang je jaarlijks dit email bericht zodat je kunt controleren of de gegevens nog correct zijn.

Moet ik iets doen?
Het kan natuurlijk voorkomen dat door bijvoorbeeld een verhuizing, of het vervallen van een telefoonnummer, de gegevens van jouw domeinnaam niet meer kloppen.

In dat geval kun je vrijwel alle gegevens aanpassen via het Controlpanel op onze website (https://controlpanel.alphamegahosting.com). Log daar in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord en klik op jouw naam (of bedrijfsnaam). Daar kun je jouw adresgegevens en telefoonnummer wijzigen.

Mocht bijvoorbeeld de bedrijfsnaam gewijzigd zijn, of heb je de domeinnaam overgedragen aan een ander persoon, in dat geval zal er een formulier ingevuld moeten worden om de overdracht ui te voeren, dit formulier vind je hier: https://www.alphamegahosting.com/AMH-formulier-overdracht-domeinnaam.pdf
Je kunt dit online naar ons toe sturen via https://support.alphamegahosting.com/support/tickets/new Of stuur het formulier naar het email adres vermeld op het formulier.

Wanneer de domeinnaam op bedrijfs of organisatie naam geregistreerd staat hebben naast het formulier ook een recente kopie nodig van kvk in/uitschrijving en een kopie ID van iemand die daarop vermeld staat als gemachtigde.

Mocht je vragen hebben kun je ons ook altijd even bellen: 040 20 85 353 (maandag tot en met vrijdag 10:00 - 17:00).


Vond je dit antwoord nuttig? Ja Nee

Kun je aangeven hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Excuses voor het Engelstalige formulier