Wat moet ik invullen als SMTP-server om mail te kunnen versturen?

Laatste aanpassing op: Do, 14 Jun, 2018 at 10:16 PM

SMPT instellen voor het versturen van mail op een vaste locatie.
Wil je voor een vaste PC thuis of op je werk SMTP instellen, gebruik dan de SMTP-server van je internetprovider (het bedrijf waarvan je toegang tot het internet krijgt). De instellingen die je nodig hebt vind je meestal in de brief met logingegevens die je van jouw provider gekregen hebt. Als je die brief niet meer hebt, neem dan even contact met hen op.

SMTP instellen voor het versturen van mail op meerdere locaties (mobiel, overal)
Gebruik je een laptop of tablet op meerdere locaties of heb je een smartphone waarmee je mail wilt versturen, gebruik dan onze SMTP-server om email te versturen vanaf de emailadressen die je bij ons hebt.

De instellingen die je nodig hebt vind je hier:
SMTP Server: smtp.alphamegahosting.com
Gebruikersnaam: denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam
Wachtwoord: Dit heb je zelf gekozen bij het aanmaken van je emailadres in het Controlpanel
Port: 587
Connection Security: STARTTLS

Mocht bovenstaande niet werken of beschikbaar zijn dan kun je de volgende gegevens gebruiken:
SMTP Server: smtp.alphamegahosting.com
Gebruikersnaam: denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam
Wachtwoord: Dit heb je zelf gekozen bij het aanmaken van je emailadres in het Controlpanel
Port: 465
Connection Security: SSL/TLS

Als je gebruik maakt van Outlook moet je het vinkje SSL even aanzetten. In de nieuwste versie van Outlook kun je de instellingen verder niet definiƫren in tegenstelling tot bijvoorbeeld Thunderbird.

Aangezien er zoveel mail programma's en daar weer zoveel verschillende versies van zijn is het moeilijk om iedereen met een handleiding van dienst te zijn.

In plaats van enkele handleidingen voor de meest gebruikte programma's, zoals we dat eerder hadden, zijn we nu bezig met iets te maken waar iedereen iets aan geeft.

Hopelijk kunnen we hier snel de link plaatsen. ;-)

Kom je er niet uit met bovenstaande laat het ons dan weten, of maak gebruik van onze EmailCoach.