Wat is email-forwarding / doorsturen? Hoe stel ik dat in?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:47 PM

Email-forwarding is het direct doorsturen van alle email die in een bepaalde mailbox binnenkomt naar een bepaald emailadres. Dit noemen we ook wel een mail-redirect.

LET OP! De hieronder beschreven methode werkt alleen voor een mailbox die nog moet worden aangemaakt. Wanneer je een doorverwijzing op een bestaande mailbox wil aanmaken, kijk dan bij punt 2.

1. Om een mail-redirect in te stellen log je in op je Controlpanel en klik je op de domeinnaam waar het over gaat.Vervolgens klik je op Email-instellingen en kies je voor Mail doorsturen naar een ander adres (maildoorverwijzing).Hier vul je de naam in van de mailbox die je wil gaan gebruiken. Bij 'Doorverwijzing naar': geef je het emailadres op waar je de mail naar door wil laten sturen. Klik vervolgens op 'Aanmaken'. De doorverwijzing is hiermee ingesteld.
  2. Wanneer je een doorverwijzing wil maken op een mailbox die je al in gebruik hebt, dan werkt de hierboven beschreven methode niet. Om dan een doorverwijzing in te stellen ga je via je Controlpanel naar het Technical Control Panel en klik op 'Mail'. Klik vervolgens op de mailbox (email adres) waarvoor je de doorverwijzing in wil stellen. Er verschijnt nu een overzicht met een aantal opties voor deze mailbox. Hier kies je voor 'Doorsturen '. Vervolgens plaats je een vinkje voor 'Het doorsturen van e-mailberichten activeren' en geef je in het grote invulveld het emailadres op waarnaar je de mail wil laten doorsturen. Druk vervolgens op 'OK' en de doorverwijzing is ingesteld.

LET OP! Wanneer je een doorverwijzing op een actieve mailbox aanmaakt, dan betekent het dat er een kopie van de mail wordt doorgestuurd. Dit wil zeggen dat de originele mail in mailbox bij Alphamega wordt bewaard. Dit kan ertoe leiden dat je mailbox na verloop van tijd vol raakt waardoor je geen mail meer kunt ontvangen. Wanneer het de bedoeling is dat je de mail alleen doorstuurt, maar je wil de mailbox zelf niet gebruiken, dan raden wij je aan om de mailbox uit te schakelen. Hiermee wordt de mail wel doorgestuurd, maar niet op onze server opgeslagen.

Om een mailbox uit te schakelen log je in op je Technical Control Panel en klik je op "Mail". Vervolgens klik je op de mailbox (email adres) waar het over gaat en haal je bij Algemeen het vinkje voor 'Postvak' weg. Wanneer je dit vinkje hebt weghaalt. zal de mailbox worden uitgeschakeld.

LET OP! Wanneer je dit doet en op OK drukt zal de mailbox meteen worden uitgezet. Eventuele ongelezen emails die dan nog op onze server staan zullen dan direct worden verwijderd. Controleer dus eerst goed of je alle mail hebt opgehaald, voordat je deze actie onderneemt.

N.B. Als je een Online Visitekaartje hebt, heb je geen toegang tot het Technical Control Panel. Mocht je bepaalde instellingen nodig hebben die alleen via het Technical Control Panel te realiseren zijn, neem dan telefonisch contact op met de supportafdeling: in Nederland 040 2085353 in België 011/547498 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00u en 17.00u). Of stuur een bericht via https://support.alphamegahosting.com/support/tickets/new