Hoe kan ik een autoresponder instellen?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 3:27 PM

Een autoresponder is een email waarvan je zelf de onderwerpregel en de inhoud kunt bepalen, die automatisch gestuurd wordt naar iedereen die naar het emailadres mailt waarvoor de autoresponder is ingesteld en geactiveerd.

Om dit in te kunnen stellen moet er wel eerst een mailbox aangemaakt zijn. Wil je weten hoe je een mailbox aanmaakt in het Controlpanel.? Neem dan eens een kijkje bij onze handleidingen.

We gaan je nu stap-voor-stap uitleggen hoe je een autoresponder kunt instellen voor een bepaalde mailbox:

1. Log in op je Controlpanel.
  2.  Klik op de domeinnaam waar je een autoresponder voor wilt instellen.
  3.  Klik op 'Email-instellingen'.
     Je ziet nu alle mailboxen staan die al aangemaakt zijn op die domeinnaam. Achter elke mailbox zie je 'Opties' staan.
  4. Klik achter de mailbox waarvoor je een autoresponder wilt instellen op 'Opties'.
  5. Vervolgens klik je op 'Autoresponder-instellingen'.
  6. Klik nu op 'Autoresponder aanmaken'.
    Tip: Wil je meer uitleg over autoresponders? Klik dan op 'Uitleg over autoresponders'.
    Als je hebt geklikt op 'Autoresponder aanmaken', kunnen we de gegevens voor de autoresponder in gaan vullen. Hieronder vind je per veld wat het inhoudt.
  7. Autoresponder-naam: Hier vul je de naam in van de autoresponder. Dit is alleen voor je eigen overzicht.
  8. Autoresponder-onderwerp: Hier kun je de onderwerpregel invullen van de autoresponder-email. Dit is wat de ontvanger ziet als onderwerp.
  9. Bij 'De tekst voor deze autoresponder kun je in het vak hieronder invullen' kun je de tekst invullen waarvan je wil dat die alsde autoresponder verstuurd wordt.
Heb je alles ingevuld? Dan kun je op 'Instellen' klikken. Als je dat gedaan hebt, is de autoresponder ingesteld.

Tip: Voer even een testje uit vanuit een ander emailadres of vraag aan een vriend of kennis of ze even een mailtje willen sturen naar het emailadres waarop je de autoresponder hebt ingesteld.
Tip: Je kunt een autoresponder ook voor een bepaalde periode, met een begin- en einddatum, instellen. Handig als je op vakantie gaat of zo.

Je kan de autoresponder aanpassen of verwijderen door opnieuw naar 'Autoresponder-instellingen' te gaan in je Controlpanel en achter de autoresponder van je keuze te klikken op 'Wijzig' of 'Verwijder'. That's it! Makkelijk he? Loop je ergens tegenaan, neem dan even contact met onze supportafdeling op. Je staat er niet alleen voor.