Hoe kun je spam voorkomen?

Laatste aanpassing op: Do, 4 Aug, 2016 at 11:55 AM

Spam is heel moeilijk te voorkomen. Op één of andere manier vinden spammers toch steeds weer nieuwe methodes om aan emailadressen te komen. Er is echter wel een mogelijkheid om spam te filteren met softwareprogramma's. Na zo'n filtering kan het dus zijn dat er mailtjes niet zichtbaar zijn die je graag had willen lezen. Een geavanceerde spam-killer heeft meerdere instellingen om het filteren te verfijnen. Via Google zijn er een hele hoop (gratis) anti-spam programma's te vinden.

Bij Alphamega kun je zelf instellen of je een spamfilter wilt activeren en wat het filter met de mailtjes moet doen: gemerkt doorlaten of meteen verwijderen zonder dat je het ziet. Dit laatste neemt het risico met zich mee dat het kan voorkomen dat er mailtjes worden verwijderd die eigenlijk geen spam zijn. Als je bent ingelogd op het Controlpanel klik je bij het Productoverzicht je domeinnaam aan klikt vervolgens op 'Email-instellingen'. Hier heb je de optie 'Spamfilter instellen' waar je de gewenste aanpassing kunt doen.

Nog een manier om spam af te vangen is wanneer je het catch-all adres uitschakelt. Dat betekent dat je enkel nog mail ontvangt die gericht is aan de adressen van jouw bestaande mailboxen. Zo kunnen spammers dus geen willekeurige emailadressen gebruiken. Er zit echter ook een nadeel aan: stel dat je info@jouwdomeinnaam hebt aangemaakt en iemand mailt naar contact@jouwdomeinnaam, dan zul je deze mail niet ontvangen.