Hoe log ik in op webmail?

Laatste aanpassing op: Do, 4 Aug, 2016 at 11:59 AM

Log in op je Controlpanel, klik op de domeinnaam waar het om gaat en klik vervolgens op 'Email-instellingen'. Je ziet nu al je mailboxen staan. Achter elke mailbox zie je 'Webmail' staan. Kies de mailbox waarvan je de webmail wilt bekijken en klik op 'Webmail' op dezelfde regel.

Een andere manier is: Je gaat naar http://webmail.jouwdomeinnaam.com. In plaats van 'jouwdomeinnaam.com' vul je natuurlijk je eigen domeinnaam in. Je komt dan in het inlogscherm van webmail. Er wordt dan gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je gebruikt hiervoor de gegevens van de door jou aangemaakte mailbox in het (Technical) Controlpanel.

Stel, je hebt een mailbox info@jouwdomeinnaam.com aangemaakt. De gebruikersnaam is dan het deel vóór het @-teken, dus 'info'. Het wachtwoord is dan het wachtwoord dat je voor die mailbox hebt ingesteld.

Ben je het wachtwoord vergeten, dan kun je dit heel eenvoudig veranderen. Hiervoor log je in op het Controlpanel en klik je op de domeinnaam waar het over gaat. Klik vervolgens op 'Email-instellingen'. Achter de mailbox waarvan je het wachtwoord bent vergeten klik je op 'Opties' en vervolgens op 'Mailbox-wachtwoord wijzigen'. Dit moet je 2 x invoeren om er zeker van te zijn dat je geen fouten hebt gemaakt bij het intypen. Vervolgens klik je rechtsonder op 'Wijzig'.