Waar kan ik allemaal mijn mail bekijken?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 3:27 PM

Er zijn twee opties om je mail te bekijken. Je kunt online je mail bekijken via webmail of je kunt je mail binnenhalen via een mailprogramma, zoals bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird. De mail kun je in beide programma's eenvoudig instellen. ( Uiteraard kun je je mail ook installeren op een smartphone of tablet ).

We hebben een aantal handleidingen geschreven voor het instellen van mailaccounts in verschillende mailprogramma's en voor verschillende apparaten. Kijk hier maar eens: https://www.alphamegahosting.com/handleidingen/

Webmail kun je openen door in te loggen op je Controlpanel. Klik hiervoor bij het 'Productoverzicht' op je domeinnaam aan en ga vervolgens naar de 'Email-instellingen'. Klik dan op 'Webmail' achter de mailbox waar je de mail van wilt bekijken.

Het is ook mogelijk om rechtstreeks in te loggen op een bepaalde mailbox zonder eerst naar het Controlpanel te gaan.

Ga hiervoor naar: http://webmail.vul-hier-je-domeinnaam-in, bijvoorbeeld http://webmail.jouwdomeinnaam.nl Je komt dan bij een inlogscherm van je webmail. Vervolgens log je in met een gebruikersnaam en je wachtwoord. ( De gebruikersnaam is het gedeelte van het e-mailadres dat voor de @ staat, het wachtwoord heb je zelf ingesteld bij het aanmaken van de mailbox.)