Hoe kan ik een mailgroep aanmaken?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:47 PM

Een mailgroep is een lijstje emailadressen waar alle mail die naar een bepaald emailadres wordt gestuurd automatisch naar door wordt doorgestuurd. Handig als je met meerdere mensen 1 emailadres wil beheren.

We gaan je stap-voor-stap uitleggen hoe je zo'n mailgroep kunt aanmaken.

1. Log in op je Controlpanel
  2. Klik nu op de domeinnaam waarvoor je de mailgroep wil aanmaken.
  3.  Klik op 'Email-instellingen'.
  4.  Klik nu op 'Mail doorsturen naar een groep adressen (mailgroep)'.
    Nu gaan we jouw mailgroep instellen.
  5. Geef aan onder welk emailadres de mailgroep moet komen. Tip: Als het emailadres al als mailbox bestaat kun je deze niet gebruiken als mailgroep. Verwijder in dat geval de mailbox eerst of stel de mailgroep in via het Technical Controlpanel. Kom je hier niet uit dan helpt ons supportteam je graag op weg.
  6. Vul onder 'De emailadressen die je wil toevoegen aan de mailgroep kun je hieronder invullen.' de emailadressen in van degene die je aan de mailgroep wil toevoegen.
  7.  Klik op 'Aanmaken'.

Gefeliciteerd, je hebt nu een mailgroep aangemaakt!

Tip: Voer een test uit om te kijken of het echt werkt, door een mailtje te sturen naar het adres waar de Mail group op staat. Let op: doe dit vanaf een ander e-mailadres, bijvoorbeeld bij een vriend of kennis.
Let op: Je kunt alleen op deze manier een mailgroep aanmaken als het adres nog niet is aangemaakt als een webmailbox.

Indien je een mailgroep wil aanmaken voor een reeds bestaande mailbox dan kun je dit regelen via het Technical Controlpanel:
  1. Ga via je Controlpanel naar het Technical Control Panel.
  2. Klik op het tabblad 'Mail' en vervolgens op de naam van de mailbox waarvoor je een Mail group wil instellen.
  3. Klik daarna op het tabblad 'Doorsturen'.
  4. Vink 'Het doorsturen van e-mailberichten activeren' aan en vul in het tekstveld de emailadressen in waar de mail naar doorgestuurd moet worden. Je kunt elk emailadres op een nieuwe regel zetten of adressen via spaties, komma's of puntkomma's van elkaar onderscheiden.
  5. Klik op OK om de mailgroep definitief te maken. Je komt weer in het Mail hoofdscherm terecht met alle mailboxen.

Tip: Voer een test uit om te kijken of het echt werkt, door een mailtje te sturen naar het adres waar de Mail group op staat.
Let op: doe dit vanaf een ander e-mailadres, bijvoorbeeld bij een vriend of kennis.

N.B. Als je een Online Visitekaartje hebt, heb je geen toegang tot het Technical Control Panel. Mocht je bepaalde instellingen nodig hebben die alleen via het Technical Control Panel te realiseren zijn, neem dan telefonisch contact op met de supportafdeling: in Nederland 040 2085353 in België 011/547498 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00u en 17.00u). Of stuur een bericht via