Ik krijg emails terug die ik zelf niet verstuurd heb. Hoe kan dat?

Laatste aanpassing op: Vr, 15 Dec, 2017 at 4:38 PM

Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van spammen door de catch-all van iemand te misbruiken. Spammers kunnen dan spammailtjes naar jouw mailbox sturen waarbij het lijkt alsof je de mails zelf hebt verzonden, maar in werkelijkheid komen ze van de spammer af. Om toch zoveel mogelijk te voorkomen dat er gespamd wordt op jouw domeinnaam, kun je dan het beste je catch-all adres uitschakelen.

Log in op het Controlpanel van je domeinnaam (https://controlpanel.alphamegahosting.com) met je gebruikersnaam en wachtwoord en klik bij het Productoverzicht je domeinnaam aan. Ga vervolgens naar de Email-instellingen. Hier kies je bij Mailopties voor 'Catch-all instellen'. Selecteer het vakje 'catch-all uit' en klik daarna op instellen. Het catch-all adres is nu uitgezet. Je ontvangt dan alleen nog berichten die rechtstreeks aan een van de door jouw aangemaakte emailadressen zijn gericht.