Hoe kan ik mijn mailbox vergroten of verkleinen?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:48 PM

De korte uitleg:

1. Login op je Controlpanel
  2. Klik op de domeinnaam waar je mailbox aan hangt
  3. Kies voor Technical Controlpanel
  4. Klik op Mail
  5. Kies de mailbox die je wil aanpassen
  6. Selecteer bij 'Postvak' het bolletje voor 'Standaard grootte' voor de standaard maximale grootte of voer een aangepaste grootte in.

Wil je een mailbox vergroten, maar staat deze al op 'Standaard (maximale) grootte? Neem dan even contact met ons op.

De lange uitleg:
Log in op je controlpanel (https://controlpanel.alphamegahosting.com) met je gebruikersnaam en wachtwoord en klik bij het Productoverzicht je domeinnaam aan. Kies nu voor Technical Controlpanel. Je zult nu waarschijnlijk een popup venster te zien krijgen dat je weg kunt klikken via de knop 'Ok,terug naar Plesk'.

Je zit nu in het Technical Controlpanel en kiest voor het tabblad 'Mail' waar je de aangemaakte mailboxen ziet staan.Klik de betreffende mailbox aan waarvoor je de ruimte wil wijzigen. Bij het stukje 'Postvak' kun je de grootte aanpassen. Hij zal standaard op default staan. Dit is de limiet voor je hele account.

Je kunt hier echter ook instellen dat de mailbox bijvoorbeeld minder ruimte moet hebben. Kies dan voor 'andere grootte' en vul hier de gewenste grootte in die je voor die mailbox wil hanteren. Klik daarna op OK om de wijziging door te voeren. Zo kun je dus ook voor verschillende mailboxen een bepaald limiet instellen. Een mailbox die je veel gebruikt dus wat meer ruimte en een andere weer iets minder.

Lastig allemaal? Onze supportafdeling helpt jou graag. Klik hier om contact op te nemen.