Hoe kan ik mijn mailbox opschonen?

Laatste aanpassing op: Do, 3 Jan, 2019 at 12:28 PM

Als je mailbox helemaal vol zit kan er geen nieuwe mail meer bij. Dat kun je oplossen door je mailbox groter te maken of door een deel van je (oude) emails te verwijderen. In deze FAQ gaan we je uitleggen hoe je een deel van je mail kunt verwijderen om zo weer ruimte te maken voor nieuwe mail.

De korte uitleg:

• Ga naar je webmail
  • Afhankelijk van je webmail instellingen heb je nu 2 mogelijke scenarios namelijk:
  1. Selecteer nu alle emails die je wil verwijderen en klik op delete/verwijder
  2. Selecteer alle doorgestreepte emails en klik op 'purge deleted'/'wis verwijderd'

De lange uitleg:
Eerst moet je even inloggen op je webmailaccount.

Ga naar webmail.jouwdomeinnaam en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam is het hele emailadres. En het wachtwoord is het wachtwoord wat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van deze mailbox in het oude Controlpanel of het nieuwe Mijn Alphamega Dashboard.

Hier zijn wat tips:
Tip 1:
Om het verwijderen van een heleboel oude emails makkelijk te maken kun je bij Options -> Mailbox and Folder Options instellen dat je 100 berichten per pagina getoond wil hebben.
Tip 2: Voor jouw gemak is er boven aan de pagina van je mailbox een mogelijkheid alle emails op die pagina te selecteren. Handig voor als je die in één keer wil verwijderen.

Oude mail verwijderen doe je zo:
Wanneer de webmail geopend is ga je naar de mails die je wil gaan verwijderen. Dit zijn meestal de oudste emails, dus sorteer op datum. Klik op het vinkje voor de mails die je graag wil verwijderen of kies in de select-dropdown voor 'all'.

Druk nu op 'Delete' / 'Verwijder'. Je zult nu zien dat de geselecteerde berichten worden doorgestreept, maar niet verdwijnen.

Let op: we moeten de verwijdering nu nog even definitief maken door de berichten opnieuw te selecteren en vervolgens aan de rechterkant van je webmail op 'Purge Deleted' / 'Wis verwijderd' te drukken.

Nu worden de berichten ook daadwerkelijk uit jouw inbox verwijderd en is er weer ruimte voor nieuwe mail.

Ook interessant: Hoe kan ik mijn mailbox groter maken?

N.B. Doordat elke versie van Horde/RoundCube (het webmail programma) iets anders kan zijn is het mogelijk dat bepaalde benaming iets anders is als hierboven vermeld. Lukt het niet? Onze supportafdeling staat klaar voor jou. Klik hier om contact op te nemen.