Hoe stel ik email in op mijn iPhone of iPad?

Laatste aanpassing op: Za, 23 Jun, 2018 at 12:43 PM

Nog geen mailaccount ingesteld op je iOS device? Op de volgende manier kun je jouw mailaccount toevoegen:

Kies voor 'Instellingen' en dan voor E-mail, contacten, agenda's. Kies dan 'Voeg account toe' Nu zie je een lijst met aanbieders staan. We gaan een mailbox instellen die gekoppeld zit aan je domeinnaam.

Kies 'Anders', en dan 'Voeg mailaccount toe'

Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen
E-mail: Vul hier je volledige emailadres in. Bijvoorbeeld 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Controlpanel
Beschrijving: Hier mag je een eigen kenmerk invullen zodat je je aangemaakte account op je iOS apparaat makkelijk kunt herkennen.

Kies 'Volgende' en we kunnen nu het type account invoeren. Hier kies je voor POP of IMAP. Wij adviseren IMAP.

Server inkomende post:
Hostnaam: mail.jouwdomeinnaam.extensie
Gebruikersnaam: Vul hier je volledige emailadres in. Bijvoorbeeld 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Server uitgaande post:
SMTP Server: smtp.alphamegahosting.com
Gebruikersnaam: Vul hier je volledige emailadres in. Bijvoorbeeld 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox
Port: 587
Connection Security: STARTTLS

Mocht bovenstaande niet werken of beschikbaar zijn dan kun je de volgende gegevens gebruiken:

SMTP Server: smtp.alphamegahosting.com
Gebruikersnaam: Vul hier je volledige emailadres in. Bijvoorbeeld 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox
Port: 465
Connection Security: SSL/TLS

Klik nu rechtsboven op 'opslaan'.

Je kunt nu een melding krijgen dat het SSL certificaat niet klopt. Dan moet je dit doen:

Klik dan op 'cancel'. Je komt dan weer bij de instellingen terecht en klikt op 'save'. Vervolgens kun je kiezen voor 'bewerken' of 'opslaan' en kies voor 'save'. Klik nu bij de instellingen op je account en ga onderaan naar de optie 'Advanced'. Hier kies je er voor om de SSL uit te schakelen.

Je emailaccount is nu ingesteld en je kunt nu e-mail ontvangen en verzenden.