Hoe stel ik email in op mijn iPhone of iPad?

Laatste aanpassing op: Di, 30 Apr, 2019 at 1:32 PM

Nog geen mailaccount ingesteld op je iOS device? Op de volgende manier kun je jouw mailaccount toevoegen:

Kies voor 'Instellingen' en dan voor E-mail, contacten, agenda's. Kies dan 'Voeg account toe' Nu zie je een lijst met aanbieders staan. We gaan een mailbox instellen die gekoppeld zit aan je domeinnaam.

Kies 'Anders', en dan 'Voeg mailaccount toe'

Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen
E-mail: Vul hier je volledige emailadres in. Bijvoorbeeld 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Controlpanel
Beschrijving: Hier mag je een eigen kenmerk invullen zodat je je aangemaakte account op je iOS apparaat makkelijk kunt herkennen.

Kies 'Volgende' en we kunnen nu het type account invoeren. Hier kies je voor POP of IMAP. Wij adviseren IMAP.

Server inkomende post:

Hostnaammail.jouwdomeinnaam.extensie (jouw eigen domeinnaam dus)
Gebruikersnaam: Vul hier het gehele mail adres in, bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.extensie
Wachtwoord: Hier vul je het wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Optioneel kun je SSL aanzetten, echter zul je dan wel een melding krijgen dat het certificaat niet overeen komt met de domeinnaam, dat komt omdat het certificaat op onze naam (Alphamega Hosting) staat en niet op naam van je domeinnaam. Je kunt dat certificaat natuurlijk vertrouwen of er voor kiezen om geen SSL te gebruiken.

Poort inkomende mail: (wordt meestal automatisch goed ingesteld)
Met SSL en IMAP: 993
Met SSL en POP: 995

Zonder SSL en met IMAP: 143
Zonder SSL en met POP: 110

Server uitgaande post

SMTP Server: smtp.alphamega.nl
Gebruikersnaam: Wederom je hele mail adres, bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.extensie Bij sommige mail programma's kun je aangeven: Gebruik dezelfde gegevens als voor de inkomende mail.
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Voor de connectie met de SMTP server heb je wederom een keuze:

Poort uitgaande email:

Met SSL (SSL/TLS): 465
Zonder SSL (geen of STARTTLS): 587

Tegenwoordig werken nagenoeg alle mail programma's goed met de SSL verbinding en dat is natuurlijk ook het veiligste. ;-)

Hier klopt het certificaat wel omdat je hier ook verbinding maakt met onze domeinnaam en daar een geldig SSL certificaat op staat.

Succes!

En kom je er niet uit? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Klik nu rechtsboven op 'opslaan'.

Je kunt nu een melding krijgen dat het SSL certificaat niet klopt. Dan moet je dit doen:

Klik dan op 'cancel'. Je komt dan weer bij de instellingen terecht en klikt op 'save'. Vervolgens kun je kiezen voor 'bewerken' of 'opslaan' en kies voor 'save'. Klik nu bij de instellingen op je account en ga onderaan naar de optie 'Advanced'. Hier kies je er voor om de SSL uit te schakelen.

Je emailaccount is nu ingesteld en je kunt nu e-mail ontvangen en verzenden.