Hoe kan ik mijn mail ophalen via mijn telefoon?

Laatste aanpassing op: Di, 5 Feb, 2019 at 1:39 PM

Om email via een telefoon binnen te halen en te verzenden moet je eerst de volgende gegevens verzamelen:

- het emailadres van je mailbox (naamvandemailbox@jedomeinnaam.com/nl/be/etc)
- het wachtwoord van die mailbox

Let op: Het kan per telefoon verschillen welke gegevens je allemaal moet invullen en in welke volgorde je deze moet invullen. Voor de iPhone hebben we hier een aparte FAQ voor geschreven, deze vind je hier.

Over het algemeen zul je email op de volgende manier in kunnen stellen op je smartphone: Je opent het mailprogramma waarmee je de webmail wil ophalen (of ga naar instellingen -> accounts).

Vervolgens kies je ervoor om een 'nieuw account' toe te voegen:

Account-informatie:
Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen
Email: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Dashboard.

Server inkomende mail:
Hostnaam: mail.jouwdomeinnaam.extensie
Gebruikersnaam: vul het gehele emailadres hier in, bijvoorbeeld denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Server uitgaande mail:
Server uitgaande mail: smtp.alphamega.nl
Gebruikersnaam: vul het gehele emailadres hier in, bijvoorbeeld denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox
Poort: 587
Connection Security: STARTTLS

Mocht het verzenden van email op deze manier niet werken kun je nog twee dingen proberen:

1) stel als poort in: 465 en als Connection Security: SSL/TLS
of
2) kies je ervoor om de SSL uit te schakelen.

Nu heb je alle gegevens correct ingevuld en zou je de mail moeten kunnen ontvangen en verzenden via je telefoon.
Mocht je er na het lezen van deze FAQ er niet uit komen kun je altijd even contact opnemen met onze supportafdeling. Je staat er niet alleen voor!