Hoe kan ik mijn mail ophalen via mijn telefoon?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:46 PM

Om de webmail via een telefoon op te halen kun je gebruik maken van de volgende gegevens.

Let op: Het kan per telefoon verschillen welke gegevens je allemaal moet invullen en in welke volgorde je deze moet invullen. Voor de iPhone hebben we hier een aparte FAQ voor geschreven, deze vind je hier. Of neem een kijkje bij onze handleidingen, we hebben voor meerdere mail programma's een handleiding gemaakt, ook voor telefoons: https://www.alphamegahosting.com/handleidingen/

Over het algemeen zul je email op de volgende manier in kunnen stellen op je smart phone: Je opent het mailprogramma waarmee je de webmail wil ophalen.

Vervolgens kies je ervoor om een 'nieuw account' toe te voegen:

Account-informatie:
Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen
E-mail: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Controlpanel

Server inkomende mail:
Hostnaam: mail.jouwdomeinnaam.extensie
Gebruikersnaam: De naam van de mailbox, alleen het gedeelte dat voor de @ staat
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox
Server uitgaande mail: Hier vul je de smtp server in van jouw internetprovider, of de provider waar je het abonnement voor de telefoon bij hebt afgesloten.
Gebruikersnaam: Vul hier de gebruikersnaam in die je van je internetprovider hebt gekregen.
Wachtwoord: Hier vul je het wachtwoord in dat je van je internetprovider hebt gekregen.
SSL instellingen: Bij de SSL instellingen kies je ervoor om de SSL uit te schakelen.

Wanneer je gebruik wil maken van onze SMTP server vul je het volgende in:
SMTP Server: smtp.alphamegahosting.com
Gebruikersnaam: denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam
Wachtwoord: Dit heb je zelf gekozen bij het aanmaken van je emailadres in het Controlpanel
Port: 587
Connection Security: STARTTLS

Mocht bovenstaande niet werken of beschikbaar zijn dan kun je de volgende gegevens gebruiken:
SMTP Server: smtp.alphamegahosting.com
Gebruikersnaam: denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam
Wachtwoord: Dit heb je zelf gekozen bij het aanmaken van je emailadres in het Controlpanel
Port: 465
Connection Security: SSL/TLS

Nu heb je alle gegevens correct ingevuld en zou je de mail moeten kunnen ontvangen en verzenden via je telefoon.
Mocht je er na het lezen van deze FAQ of onze handleidingen niet uit komen kun je altijd even contact opnemen met onze supportafdeling. Je staat er niet alleen voor!