Ik kan ineens geen emails meer versturen hoe kan dat?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 10:51 AM

Heb je problemen met het verzenden van email?
Krijg je bijvoorbeeld een melding of emails terug gestuurd met een mededeling dat deze geblokkeerd is? Deze melding zal er ongeveer als volgt uit zien: "Message from (IP Adres) temporarily deferred".

Dan kan het zijn dat jouw IP adres op een zogenaamde blacklist staat.

Je kunt dit zelf controleren door allereerst je IP adres op te zoeken via de volgende website: http://www.watismijnip.nl
Vul vervolgens op de volgende website het IP adres wat daar verschijnt in en klik op de knop "Blacklist Check" http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

Als je ergens "LISTED" ziet staan dan staat jouw IP adres helaas op een blacklist.

Zeer waarschijnlijk is de oorzaak hiervan een virus of 'malware' dat op jouw computer (of een andere computer die gebruik maakt van dezelfde internet verbinding) geïnstalleerd staat, en ongemerkt via jouw IP adres spam email berichten verstuurd.

Het is belangrijk dat je jouw computer (en eventuele andere computers op hetzelfde netwerk) gaat scannen met een virusscanner én een 'malware/spyware' scanner. Je kunt daarvoor de onderstaande gratis programma's gebruiken:

Voor PC:
http://www.superantispyware.com/index.html (spyware/malware)
http://www.eset.com/us/online-scanner/ (virusscanner)
http://housecall.trendmicro.com/nl/ (virus en spyware/malware)
https://www.f-secure.com/nl_NL/web/home_nl/online-scanner

Voor MAC:
http://www.eset.com/us/online-scanner/ (virusscanner)
http://www.avg.com/nl-nl/avg-antivirus-for-mac (virusscanner)
http://housecall.trendmicro.com/ (Voor Mac klik op het linkje 'Housecall for Mac 1.0')
http://www.avira.com/en/free-antivirus-mac (virusscanner)

Nadat jouw computer gecontroleerd en opgeschoond is, kun je soms een verzoek indienen bij de blacklist(s) waar je IP vermeld staat om het IP te verwijderen van hun zwarte lijst. Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoelang het duurt verschilt per blacklist, veelal is het een kwestie van hun aanwijzingen opvolgen.

In sommige gevallen zal de blacklist echter alleen verzoeken van de eigenaar van het IP adres honoreren, de eigenaar van het IP adres is jouw internet provider.

Eventueel kun je ook contact opnemen met jouw internet provider en vragen om jou een nieuw IP adres willen geven. Het herstarten / resetten van jouw router kan er ook voor zorgen dat je een nieuw IP adres toegekend krijgt, maar dit is afhankelijk van jouw internet provider.

Mocht je nog vragen hebben, klik dan hier om ons een bericht te sturen. Of neem telefonisch contact met ons op: in Nederland 040 2085353 in België 011/547498 (maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur).