Waarom krijg ik de melding: Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in ...?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 11:24 AM

In de meeste gevallen heeft een open_basedir restriction te maken met bestanden die niet gevonden kunnen worden. Dan zouden we het volledige server path moeten opgeven. Dat wordt dan zoiets als: /var/www/vhosts/jouwdomeinnaam.com/httpdocs/willekeurigedirectory Je zou het path direct kunnen opgeven bij de include. Maar in de meeste gevallen, zou je dat path willen kunnen hergebruiken.

Dit kunnen we doen op meerdere manieren. Hier volgen er twee: Je kunt in jouw PHP-pagina het path instellen met: ini_set('include_path', '/some/path/to/includes'); en oproepen met: echo ini_get('include_path'); Je kunt dan /some/locatie zelf aanpassen naar wat voor jou van toepassing is, rekening houdend met de informatie hierboven.

Een andere manier om dit te realiseren is het include_path in een .htaccess bestand verwerken. Een groot voordeel hiervan is dat het dan maar één keer gedeclareerd wordt en daar houdt de server natuurlijk rekening mee als jij het in de pagina's gaat oproepen. In het .htaccess bestand plaats je de volgende regel: php_value include_path '/some/path/to/includes Hiermee heb je het in principe globaal gedeclareerd en je kunt het daarmee ook altijd oproepen vanuit iedere willekeurige PHP-pagina. Dit kunnen we op dezelfde manier doen als hierboven beschreven.