Waarom werkt mijn PHP-script niet?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 11:31 AM

Als je PHP-script niet werkt, kan dat aan meerdere dingen liggen:

1. Je hostingpakket ondersteunt geen PHP-scripts. (Alle hosting pakketten bij Alphamega Hosting ondersteunen PHP.)
  2. De bestandsnaam is verkeerd. (Geen php bestand.)
  3. De bestandsrechten zijn niet goed ingesteld. (Zie daarvoor deze FAQ.)
  4. Er is een hoofdletterprobleem. (Linux server zijn hoofdletter gevoelig, dus Welkom.php is wat anders dan welkom.php)
  5. Het script staat niet op de juiste locatie. (Alleen bestanden in de httpdocs map kunnen publiekelijk aangeroepen worden.)
  6. Het is een register_globals-probleem. (Zie daarvoor deze FAQ.)
  7. Het betreft een open_basedir restriction.  (Zie daarvoor deze FAQ.)
  8. Op je hostingpakket draait een oudere versie van PHP dan nodig is voor je script. (Neem even contact met ons op, dan verhogen we de PHP versie.)
  9. Er zijn fouten in het PHP-script aanwezig.
Wanneer punt 1 t/m 8 geen uitkomst bieden dan zul je het php script moeten gaan debuggen. Helaas kunnen wij je hier vanuit onze support niet inhoudelijk bij helpen. Gelukkig valt er tegenwoordig veel te vinden via Google of de PHP.net website: http://php.net/manual/en/debugger.php