Waarom werkt mijn CGI-script niet?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 11:48 AM

Indien je CGI-script niet werkt, kan dat aan meerdere dingen liggen:

1. Je hostingpakket ondersteunt geen CGI-scripts. (Alle hosting pakketten bij Alphamega Hosting ondersteunen CGI.)
  2. Je hebt het script niet geüpload naar de CGI-bin map.
  3. De bestandsnaam is verkeerd.
  4. De bestandsrechten zijn niet goed ingesteld. (Zie daarvoor deze FAQ.)
  5. Het script is niet in ASCII-mode geüpload.
  6. Er is een hoofdletterprobleem. (Linux server zijn hoofdletter gevoelig, dus Welkom.cgi is wat anders dan welkom.cgi)
  7. De bovenste regel van het CGI-script is niet juist (Perl). (Deze moet beginnen met #!/usr/bin/perl als het een Perl-script is.)
  8. Er zijn fouten in het CGI-script aanwezig.
Wanneer punt 1 t/m 7 geen uitkomst bieden dan zul je het cgi script nog eens na moeten kijken / gaan debuggen. Helaas kunnen wij je hier vanuit onze support niet inhoudelijk bij helpen. Gelukkig valt er tegenwoordig veel te vinden via Google of op site als http://www.cgidir.com/.