Ik heb een Website App geïnstalleerd, maar ik wil toch liever een andere app. Wat nu?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:49 PM

Je kunt meerdere scripts/apps installeren binnen je hosting pakket.

Wil je een extra Website App installeren?
Wanneer je een extra Website App wil installeren moet je tijdens de installatie bij "Folder" een naam ingeven. Bijvoorbeeld, als je voor je website WordPress geïnstalleerd hebt in de hoofdmap van je hostingpakket, en je wil naast WordPress ook een forum bij je website hosten, dan zou je de Website App: phpBB kunnen installeren. Bij de folder vul je dan bijvoorbeeld "forum" in, zodat het forum in de sub-map "forum" geïnstalleerd wordt. Dat forum is dan bereikbaar via www.jouwdomeinnaam.com/forum (vervang "jouwdomeinnaam.com" door je eigen domeinnaam). Maar het is ook mogelijk om via het Controlpanel een sub-domein aan te maken die verwijst naar de sub-map waarin je het forum geïnstalleerd hebt. Bijvoorbeeld forum.jouwdomeinnaam.com. Op deze manier kun je dus meerdere Website Apps installeren en naast elkaar gebruiken op je site.

Wil je een Website App vervangen?
Als je een app geïnstalleerd hebt, dan kun je die eenvoudig vervangen als je dat wil. Je kunt dan het beste eerst het "oude" pakket verwijderen. Dit kun je doen door in je Controlpanel naar Website Apps te gaan en daar rechts boven te klikken op "Geïnstalleerde scripts" (het doosje). Daar zie je vervolgens alle Website Apps staan die je geïnstalleerd hebt. Klik bij het pakket waar het om gaat op het kruisje om deze te verwijderen. Voila, nu heb je het pakket verwijderd dat je wilde vervangen.

Nadat je dat pakket verwijderd hebt kun je weer een nieuwe Website App op die locatie installeren.En dat was dat! Je bent er weer helemaal klaar voor!