Hoe kan ik een geïnstalleerde Website App weer verwijderen?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 4:47 PM


Het verwijderen van een Website App is super eenvoudig. Hiervoor ga je naar het Controlpanel en klik je op de domeinnaam waarvan je een app zou willen verwijderen. Vervolgens klik je op "Website Apps".

In het nieuwe scherm klik je rechtsboven op de optie "Geïnstalleerde scripts", dit is het icoontje dat eruit ziet als een "kistje."

Voila! Je ziet nu een overzicht van de geïnstalleerde Website Apps staan. Klik achter de app die je wil verwijderen op het rode kruis om de app te verwijderen.

In het volgende scherm krijg je een check of je alles wil verwijderen of bijvoorbeeld alleen de bestanden. Er wordt ook nog gevraagd of je de database (indien deze aanwezig is) wil houden. Maak je keuze en klik dan op "Verwijder installatie".

Nu krijg je nog een laatste check en er wordt nogmaals gevraagd of je het echt heel zeker weet. Maak je keuze en vervolgens zal de app verwijderd worden. Overigens kun je een app ook 'parkeren' in een mapje op je website en op het voor je bezoekers zichtbare gedeelte iets anders plaatsen. Dan kun je eventueel later die geparkeerde app hergebruiken. Dat kan handig zijn als je die app bijvoorbeeld één keer per jaar nodig hebt voor een actie.

Loop je ergens tegenaan? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.


Vond je dit antwoord nuttig? Ja Nee

Kun je aangeven hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Excuses voor het Engelstalige formulier