Ik wil veranderen van hostingpakket. Heeft dit gevolgen voor het gebruik van mijn geïnstalleerde Website Apps?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 2:48 PM


Ja en nee. In normale gevallen, als je een ander hostingpakket kiest in het Controlpanel (up- & downgrades) dan verandert er niets. Wij veranderen dan alleen de pakket-specificaties, maar dit heeft verder geen gevolgen voor de aanwezige app(s) in jouw huidige pakket.

Maar er zijn uitzonderingen... Lees de FAQ toch maar even door om uit te sluiten of jij met jouw pakket een uitzondering bent. :-) 

  1. Je gaat over naar een andere server bij Alphamega Hosting die ook beschikt over Website Apps:

    Het kan voorkomen dat je met onze Supportafdeling besproken hebt dat je over gezet gaat worden naar een andere server. Dit kan om veel redenen zijn, maar zal in de meeste gevallen op jouw eigen verzoek zijn. Als dit het geval is dan moet je een paar stapjes doorlopen om de app die je gebruikt zo veel mogelijk veilig te stellen, zodat je deze eenvoudig weer kunt gebruiken zoals je gewend bent.

    Klik , voor je domeinnaam overgezet wordt, binnen Website Apps op de optie "Geïnstalleerde scripts" . Dit is het icoontje met het kistje. Achter de geïnstalleerde app klik je vervolgens op het gele mapje. Dit is het eerste icoontje wat er achter je pakket staat. Er wordt nu een backup gemaakt. Wanneer je backup klaar is zie je hiervan een melding op je scherm en kun je de backup terug vinden in het 'Backup' scherm (4e icoontje van rechts).

    In het Backup" scherm vind je een overzicht. In dit overzicht kun je bij de backup die je veilig wilt stellen op het blauwe pijltje klikken om de backup te downloaden. Er wordt nu een gecomprimeerd bestand gedownload.

    Nadat je het bestand gedownload hebt kun je op verschillende manieren verder gaan, dit is ook een beetje afhankelijk van de app die je gebruikt.

    Alleen de database herstellen
    Je kunt bijvoorbeeld op de nieuwe server, via Website Apps, de app opnieuw installeren en vervolgens via phpMyAdmin (Webadmin in het Technical Controlpanel) een gedeeltelijke backup terug plaatsen. Je maakt dan de nieuwe aangemaakte database leeg en vervolgens importeer je de database waarvan je een backup hebt gemaakt. Hierin staat het merendeel van je site (teksten bijvoorbeeld), maar niet eventuele afbeeldingen, pdf's en dat soort dingen. Die moet je dan opnieuw uploaden.

    De hele site herstellen
    Het is ook mogelijk om de eerder gemaakte backup volledig te herstellen, maar dat is iets ingewikkelder. Op de huidige (oude) server maak je via FTP connectie met de server en ga je vervolgens naar de map "private". Daar zie je 2 mapjes staan namelijk; 1: .softaculous 2: softaculous_backups

    Open de eerste map (.softaculous) en klik daarna door naar de map 'backups'. Daar zie je minimaal 1 bestand staan, hoe meer backups je hebt gemaakt hoe meer bestanden je hier hebt staan. Download het bestand dat je wilt gebruiken naar je eigen pc.

    Dan ga je naar de eerder besproken map 'softaculous_backups' en download je het .tar.gz bestand, dit is het gecomprimeerde backup bestand.

    Als je beide bestanden gedownload hebt kun je via FTP connectie maken met de nieuwe server en de bestanden daarop plaatsen. Waarschijnlijk heb je in de map 'private' nu echter nog geen mappen staan, maak daar de volgende 2 mappen aan: 1: .softaculous en daarin de map: backups 2: softaculous_backups Hierna upload je de gedownloade bestanden weer naar dezelfde naam map als dat je deze uit gedownload hebt:

    Het kleine bestand naar de map: .softaculous en sub-map: backups Het .tar.gz bestand naar de map: softaculous_backups

    Als je dit gedaan hebt kun je via Website Apps op de nieuwe locatie gaan naar het 'Backup' scherm (4e icoontje van rechts), daar aangekomen klik je op het 'Restore' icoontje, dit is het 1e icoontje rechts naast de download pijl. Je backup wordt nu terug geplaatst.

    Vind je dit allemaal mega ingewikkeld klinken
    , dan kun je ook, voor niet al te veel geld, dit laten regelen door het klusteam van WebsiteKlusjes.com. Klik hier om die aanvraag in te dienen of hier om contact op te nemen. 

  2. Je gaat stoppen met je website en wilt alleen een backup om eventueel later nog te gebruiken.
    Klik binnen Website Apps rechts boven door naar de optie "Geïnstalleerde scripts" (het kistje). Achter de geïnstalleerde app klik je vervolgens op het gele mapje. Dit is het eerste icoontje wat er achter je pakket staat. Er wordt nu een backup gemaakt. Wanneer je backup voltooid is verschijnt hiervan een melding op je scherm en kun je de backup terug vinden in het 'Backup' scherm (4e icoontje van rechts).

    Je kunt in het overzicht van alle backups bij de gewenste backup klikken op het blauwe pijltje om de backup te downloaden, er wordt nu een gecomprimeerd bestand gedownload. Je kunt dit eventueel later als startpunt gebruiken als je later diezelfde app weer wilt gebruiken.

    Loop je ergens tegenaan? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.


Vond je dit antwoord nuttig? Ja Nee

Kun je aangeven hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Excuses voor het Engelstalige formulier