DNS parking

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 2:54 PM

Met een domeinnaam kun je een hele hoop doen. Je kunt die zelfs parkeren! :-) Hoe dat werkt, gaan we je hier even uitleggen.

Als iemand een domeinnaam heeft die niet gekoppeld is aan een website (hostingaccount), dan wordt dat domein 'geparkeerd'. Hostingbedrijven zoals wij verlenen deze service om domeinnamen voor jou te bewaren op een zogenaamde 'parkingserver', totdat je er klaar voor bent om iets met de domeinnaam te gaan doen. Zoals bijvoorbeeld mailen of een website bouwen. Tot die tijd verwijst de domeinnaam naar een pagina van het hostingbedrijf met een korte uitleg.

Alphamega heeft als service de mogelijkheid om een losse domeinnaam te laten verwijzen naar een andere domeinnaam waar wel een website aan hangt of bijvoorbeeld naar je Facebookpagina. Bij andere hostingbedrijven die stunten met lokkertjes (lage prijs voor het eerste jaar) moet je deze service apart bijbetalen, maar bij ons zit dat bij de domeinnaamprijs inbegrepen.

Bij ons kun je ook op ieder moment upgraden naar een pakket dat bij je past. Zie ook https://www.alphamegahosting.com/hosting/pakketinhoud

Ook bieden we je in ons Controlpanel de mogelijkheid om zelf de DNS-instellingen van de domeinnaam te beheren. Meer daarover vind je hier.