Kan ik bij jullie speciale DNS-instellingen doen, zoals het wijzigen van A-records, MX-records en dergelijke?

Laatste aanpassing op: Ma, 8 Aug, 2016 at 2:59 PM

Jazeker! Wij hebben het voor jou gemakkelijk gemaakt. Je kunt namelijk de DNS-instellingen toevoegen en beheren in het Controlpanel.

Wanneer je hierop bent ingelogd klik je op de domeinnaam waar het over gaat, vervolgens klik je op "DNS-instellingen". Je kunt hier de instellingen voor je domein wijzigen. Let er wel op dat een klein foutje grote gevolgen kan hebben!

• CNAME-records toevoegen / wijzigen (verwijzingen naar een ander (sub-)domein)
  • A-records toevoegen / wijzigen (verwijzingen naar een IP-adres)
  • MX-records toevoegen / wijzigen waar de mail wordt afgeleverd

Je hebt ook nog de mogelijkheid om andere dns records toe te voegen. Dit kun je doen door op 'Geavanceerde instellingen' te klikken. Klik vervolgens op 'ja ik weet het zeker'. Klik op het plus-teken achter een van de dns instellingen om een nieuw record toe te voegen. Bij het record type kun je dan kiezen wat oor soort dns record het moet worden. Vul de rest van de gegevens in en klik op 'sla op'.

Om de wijzigingen door te voeren moet je nog een keer extra er voor kiezen om de wijzigingen op te slaan en ze daarna publiceren om het door te voeren.

Houd er rekening mee dat het 24 uur kan duren voordat DNS servers wereldwijd de wijziging hebben verwerkt. Let ook op dat het wijzigen van de DNS grote gevolgen voor jouw domeinnaam kan hebben. Een verkeerde instelling kan er namelijk voor zorgen dat jouw website of email niet meer (volledig) werkt.

We raden je dan ook aan om de instellingen alleen door te voeren als je zeker weet dat deze goed zijn. Weet je het niet zeker, dan raden wij je aan om contact op te nemen met je systeem-/of netwerkbeheerder. Deze kan je ondersteunen bij het invoeren van deze instellingen.