Waarom is SwiftySite op WordPress gebouwd? En wat ga ik daarvan merken?

Laatste aanpassing op: Di, 9 Aug, 2016 at 1:53 PM

SwiftySite is op WordPress gebouwd, omdat WordPress enorm veel mogelijkheden biedt die we nooit van z'n leven in een eigen gemaakt CMS zouden kunnen verwerken.

80% van wat een gebruiker met een website wil kunnen doen is voor vrijwel elke gebruiker hetzelfde. Denk aan het schrijven van teksten, het plaatsen van afbeeldingen en video's en het plaatsen van een contactformulier.

Die functionaliteiten worden onder de motorkap door WordPress uitgevoerd, maar de manier waarop je ze moet instellen of gebruiken vinden wij op de WordPress-manier te ingewikkeld. Vandaar dat wij daar een user-interface-schil overheen leggen en deze aspecten prima kunnen vereenvoudigen en versimpelen.

Die andere 20% van wat een gebruiker met een website wil kunnen doen varieert enorm van gebruiker tot gebruiker. De één heeft behoefte aan een live-boekingsysteem voor de verhuur van een vakantiehuisje en weer een ander moet tickets kunnen verkopen of een uitgebreid inschrijfformulier kunnen maken.

Het is haast niet te doen om al die gevarieerde dingen ook nog in te bouwen. Maar het mooie is dat die in WordPress wel allemaal voorzien zijn of met een plugin toe te voegen zijn. Toegegeven, dat werkt dan weliswaar niet zo makkelijk als op de Swifty-manier, maar het kán wel!

Een gebruiker kan dan zelf zo'n minder gangbaar element aan de site toevoegen op de WordPress manier of kan dit laten doen door ons of een handig neefje.

Dus daarom hebben we SwiftySite als een schil over WordPress heen gelegd. Om de veel gebruikte functies enorm te versimpelen en toch de mogelijkheid om minder gangbare functies toe te voegen open te laten.

Samenvattend:

Onze doelstelling is het maken van een Content Management Systeem dat zo makkelijk te bedienen is dat vrijwel alle zzp-ers, ondernemers en non-profits wereldwijd er mee kunnen werken.

Als je voor zo'n grote groep een CMS maakt, ga je natuurlijk een enorme diversiteit aan wensen mogelijk moeten maken. Wij hebben voor WordPress als motor van SwiftySite gekozen, omdat we dan de meest gebruikte functies voor iedereen kunnen versimpelen en de rest tóch mogelijk kunnen maken op de wat ingewikkeldere WordPress-manier.

Hier lees je er alles over (Engels): https://www.swifty.online/nl/over-ons/swiftysite-wordpress-visie/