Ik kan mijn website niet vinden in de zoekmachines. Wat kan ik doen?

Laatste aanpassing op: Ma, 15 Aug, 2016 at 2:42 PM


Het kan zijn dat jouw website relatief nieuw is en de robots van verschillende zoekmachines nog niet de kans hebben gehad jouw website te 'indexeren'. Dit kan enkele dagen tot weken in beslag nemen, maar lijkt steeds sneller te gebeuren.

Je kunt jouw website toevoegen aan de 'Google Webmaster Tools' en Google op de hoogte brengen van jouw website. Je dient hiervoor over een Google account te beschikken. Heb je deze niet, dan kun je deze (gratis) aanmaken: https://accounts.google.com/signup?hl=nl 

Inloggen op de Google Webmaster Tools kan via de volgende link: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl 

Wanneer je jouw website hebt toegevoegd, kun je eigenlijk niet veel meer doen om er voor te zorgen dat jouw website wordt opgenomen in de zoekresultaten. De positie van jouw website in zoekmachines hangt van vele factoren af.

Het is sowieso verstandig om jouw website regelmatig bij te werken, op jouw website te linken naar andere (informatieve/handige) websites en om zogenaamde 'zoekwoorden' te verwerken in jouw website. Verplaats je in de bezoeker van jouw website en denk eens na over de woorden waarop jouw bezoeker in Google zal zoeken. Probeer deze woorden in de teksten op jouw website te verwerken.

Mijn SwiftySite website is overgegaan van SwiftySIte 1 naar SwiftySite 2/3. Zijn al mijn pagina's nu uit de zoekresultaten verdwenen?

Nee, die zijn (gelukkig) niet weg. We hebben er voor gezorgd dat alle pagina's en inhoud daarvan overgezet zijn naar jouw SwiftySite 2. Het kan hierbij zijn dat de links/URL's van bestanden en pagina's gewijzigd zijn.

Dit geven we automatisch door aan Google door middel van een '301 redirect'. We vertellen hiermee aan Google dat de oude pagina vervangen is door een nieuwe, Google zal de links aanpassen in hun zoekresultaten. Komen bezoekers op de oude link/URL terecht, dan worden ze automatisch doorgestuurd naar de nieuwe versie. Hierbij worden de zoekresultaten behouden en weet Google van de wijzigingen af.

Wil je meer te weten komen over een 301 redirect? Bekijk dan de volgende pagina eens: https://www.onetomarket.nl/blog/seo/301-redirect-tutorial/


Vond je dit antwoord nuttig? Ja Nee

Kun je aangeven hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Excuses voor het Engelstalige formulier