Worden afbeeldingen in SwiftySite automatisch goed verwerkt en ondersteunen jullie retina-schermen?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 9:57 AM

Naast het gebruik van teksten zijn plaatjes het meest gebruikte ding in websites. Het ligt dan ook voor de hand dat alles wat daarmee te maken heeft lekker makkelijk gaat. In SwiftySite 2 is werken met plaatjes een feest :-)

Normaal gesproken moet je eerst bedenken op welk formaat je een plaatje wilt tonen. Dan moet je in een programmaatje op je PC het plaatje in het juiste formaat en met de juiste resolutie maken. En dan uploaden naar je site en op de juiste plek zetten om er dan achter te komen dat het toch net even wat anders had gemoeten.

In SwiftySite 2 en hoger kun je gewoon een plaatje, foto, image, whatever uploaden (kinderspel) in de originele resolutie en formaat. Vervolgens geef je in de pagina zelf aan hoe groot je het plaatje wilt tonen (door aan een hoekje te slepen tot het juiste formaat). That’s it.

Achter de schermen optimaliseren wij het plaatje zodat het op elk apparaat perfect getoond wordt. Want een monitor heeft 72 DPI (Dots Per Inch) en een retina scherm heeft wel 300 tot 400 DPI. In alle gevallen tonen wij het perfecte plaatje, omdat onze servers weten op welk apparaat je site bekeken wordt. Wij ondersteunen dus ook retina-schermen.