Hoe zit het met de laad-snelheid van de nieuwe SwiftySites?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 9:56 AM

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat er allemaal bij komt kijken als je een webpagina opvraagt op je laptop of mobiele telefoon?

Je typt een naam in je browser (Chrome, Internet Explorer, Firefox), die gaat via je Besturingssysteem (OSX of Windows of Andriod) via Wifi of dataconnectie naar een server van je internetprovider. Die server stuurt je aanvraag door naar een Rootserver, die stuurt hem naar een Top Level Domain server en die weer naar een Authoritive Name Server. Die vertaalt je domeinnaam naar een IP adres en zegt tegen je browser onder welk IP adres de webpagina te vinden is. Dan gaat je browser via Wifi en je internetprovider het internet op om aan de hostingprovider van de website te vragen om de pagina te leveren.

Hoe snel die pagina geleverd wordt, hangt weer af van de mate waarin die geoptimaliseerd is en of de server weet op welk apparaat je een site bekijkt en met wat voor soort verbinding.

Kijk je op een laptop die met een kabel aan een glasvezelnetwerk hangt, dan levert de server een grote site met mooie scherpe grote plaatjes. Kijk je op een smartphone met een 3G verbinding (of nog erger, een openbare wifi-verbinding zoals in de trein of zo), dan krijg je een zwaar geoptimaliseerde pagina te zien.

In beide voorbeelden mag het hele riedeltje niet meer dan 1 seconde duren van Google, anders wordt je site minder hoog getoond in hun zoekmachine.

Laat SwiftySite 2 en hoger dit nou allemaal super snel verzorgen. Nog een goede reden om SwiftySite te nemen of over te stappen ;-)