Hoe voeg ik zelf video's toe? Heb ik hiervoor een YouTube kanaal nodig?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 11:57 AM

Er zijn naast YouTube andere websites waar je jouw video's op kunt plaatsen zodat je ze (bijvoorbeeld) voor jouw website kunt gebruiken. De meest eenvoudige manier is om een YouTube kanaal te gebruiken/aan te maken voor het plaatsen van video's in SwiftySite 2 of hoger.

Doordat YouTube het meest gebruikte en bekende platform is om video's op te plaatsen kan het voor jou en/of jouw bedrijf gunstig zijn om hier jouw video's op te plaatsen om bijvoorbeeld meer (naams)bekendheid te krijgen.

Je hebt ook de keuze om de video's af te schermen zodat alleen bezoekers via jouw website de video's kunnen bekijken en/of mensen die de directe link van jou hebben gekregen via bijvoorbeeld e-mail of Facebook.

Nog een voordeel van het gebruik van YouTube is dat je de filmpjes op de 'SwiftySite manier' groter en kleiner kunt maken. Er zijn in ieder geval meer opties mocht je niet voor YouTube willen kiezen.

We zullen hieronder twee aanbieders (en hoe je een filmpje plaatst) beschrijven.

Gebruik maken van YouTube

Op de volgende site staat uitgelegd hoe je een YouTube kanaal aan kunt maken en filmpjes op dit kanaal kunt plaatsen: http://www.gettingsocial.nl/kennisbank/hoe-maak-ik-een-youtube-kanaal-aan

Wanneer het uploaden van het filmpje zover is of wanneer je een bestaande video wilt invoegen, ga naar de video en klik onder de video op 'Delen' en kopieer de URL (link) die daar verschijnt, eventueel kun je nog een startpunt aangeven als je wilt dat de video bijvoorbeeld pas vanaf 20 sec. afgespeeld moet worden.

Je kunt vervolgens de YouTube video plaatsen door in SwiftySite te klikken op 'Onderdeel toevoegen' en onder 'Visuals' op 'Video' plak daar de zojuist gekopieerde link in het invulvak. Je kunt er voor kiezen om het filmpje automatisch af te laten spelen door 'autoplay' aan te vinken. We raden dit overigens niet aan, het is voor bezoekers vaak fijner als ze zelf kunnen bepalen wanneer ze een video starten.

Gebruik maken van een andere aanbieder zoals Vimeo

Op https://vimeo.com/ kun je gratis een account aanmaken. Vul jouw gegevens op de home pagina in en klik op 'Join'. Wanneer je jezelf opgegeven hebt scroll je naar beneden en klik je op de knop 'Continue basic'. Je kunt indien gewenst je verdiepen in de betaalde pakketten en hier voor kiezen.

Voordat je een video kunt uploaden dien je jouw e-mail adres te verifiëren. Ga naar jouw inbox en volg de instructies die in het e-mail bericht van Vimeo staan vermeld. Jouw account en e-mail adres zijn vervolgens geverifieerd. Keer terug naar Vimeo en klik op 'Upload a video'. Wanneer je de video hebt geselecteerd dien je nog een keer op 'Upload' te klikken. In de 'Uploading' bar kun je zien hoeveel procent er tot nu toe geüpload is.

Klik wanneer het zover is op 'Done. Go to Video!' Je komt nu (indien je een gratis account hebt) in een wachtrij terecht. Wanneer je het filmpje gaat bekijken zie je in de rechter boven hoek een vliegertje staan. Klik hier op en kopieer de regel die onder 'Embed' staat.

We gaan de video op jouw SwiftySite plaatsen. Klik in de Swifty hoofdbalk op 'Onderdelen toevoegen' en onder 'Ander spul' op 'Html'. Voer hier de code in die je bij Vimeo hebt gekopieerd. De video is nu op jouw SwiftySite geplaatst!

Let op! Je kunt de grootte van de videospeler aanpassen voordat je de code bij Vimeo kopieert. Klik wanneer je op het vliegertje hebt geklikt op '+Show options'. Bij 'Size' kun je de grootte aanpassen. In dit venster zijn er ook nog andere zaken die je aan/uit kunt zetten zoals het tonen van de link naar het filmpje.

Indien je een andere video dienst aanbieder gebruikt kun je zeer waarschijnlijk op een soortgelijke wijze een video 'embedden'. Je kopieert de code die door de aanbieder aan je gegeven wordt en plakt deze in een HTML onderdeel in jouw SwiftySite.