Kan ik een gastenboek toevoegen?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 12:05 PM

Het is nog niet mogelijk om een gastenboek via SwiftySite 2 of hoger toe te voegen aan je website. We zijn van plan de mogelijkheid om bezoekers van jouw website te kunnen laten reageren nog toe te voegen, dit zal echter niet in de vorm van een echt gastenboek zijn. Dit is iets wat in de toekomst toegevoegd zal gaan worden aan SwiftySite.

In de tussentijd kun je een gastenboek toevoegen via WordPress, de 'achterkant' van SwiftySite 2 of hoger.

Dat doe je zo:
Log in op jouw SwiftySite. Klik in de Swifty balk op de 'W' van WordPress WP-toggle.png
Klik links bovenin de zwarte WordPress balk op de naam van jouw website. Je komt nu in de WordPress omgeving terecht.

Kies aan de linkerzijde voor 'Plugins' en vervolgens voor 'Nieuwe plugin'. We komen nu in de Plugin verzameling van WordPress terecht. Aan de rechterzijde kun je een plugin zoeken. Vul hier 'Guestbook' in. Er zijn een aantal gastenboek plugins beschikbaar.

In dit voorbeeld kiezen we voor de plugin 'Gwolle-GB'. Klik op 'Nu installeren' om een van de gastenboek plugins te installeren. Wanneer de installatie voltooid is dien je op de blauwe link 'Plugin activeren' klikken.

In de balk aan de linkerzijde zie je nu 'Gastenboek' verschijnen. Klik hier op. Je ziet onder het kopje 'Hulp' de volgende zin staan: "Kies een titel en plaats "[gwolle_gb]" (zonder de quotes) als de inhoud."

Kopieer het stukje [gwolle_gb]

Je kunt het gastenboek nu op een pagina gaan toevoegen. Kopieer [gwolle_gb] en klik in de balk aan de linkerzijde op 'Pagina's' en kies de pagina waar je het gastenboek op wilt plaatsen of maak een nieuwe pagina aan. Klik bij die pagina op "Bewerken" en plak in het tekst/bewerk veld de code die je zojuist gekopieerd hebt, en sla de pagina op. Het gastenboek is nu toegevoegd.

In de WordPress omgeving kun je onder 'Gastenboek' nog enkele instellingen m.b.t. het gastenboek wijzigen.