Hoe voeg ik Social Media iconen zoals Facebook toe?

Laatste aanpassing op: Vr, 20 Jan, 2017 at 10:13 AM

In SwiftySite is het mogelijk om iconen te gebruiken die je laat linken naar interne of externe pagina's. Je kan een icoon kiezen van de social media site waar je naar wil linken.

Dit doe je als volgt:

• Ga naar de pagina waar je een icoon wil hebben.
  • Klik op Inhoud bewerken en voeg een onderdeel toe.
  • Kies voor Icon.
Standaard wordt er een ster geplaatst. Je kan deze ster wijzigen door in de menubalk bij 'Kies icon' op de ster te klikken. Er verschijnt dan een lijst met iconen. Zodra je het icoon naar keuze hebt gevonden klik je deze aan.

Het icoon heeft standaard de grootte 70 (pixels). Je kan de grootte aanpassen als je een groter of kleiner icoon wilt hebben. Bij 'Kleur' geef je de kleur van het icoon op. Heeft je website een witte achtergrond dan kun je alsnog voor een witte kleur kiezen als je het icoon een achtergrond geeft. Bij 'Kies achtergrond icon' kun je een achtergrond vorm kiezen.

Wil je jouw icoon in een rondje of vierkant met afgeronde hoeken plaatsen, dan kies je hier een van die iconen. Vergeet niet om bij 'Toon achtergrond icon' een vinkje te zetten, anders wordt het achtergrond icoon niet getoond. Bij 'Kleur achtergrond icon' kun je een contrasterende kleur kiezen, zodat het voorgrond icoon goed opvalt.

Zorg ervoor dat de waarde bij 'Grootte achtergrond icon' hoger is dan die bij 'Grootte'. Een mooie combinatie is grootte 20 voor je icoon een grootte 40 voor je achtergrond icoon.

Tot slot kun je het icoon linken naar je social media pagina. Kies bij 'Link naar pagina of URL' voor URL. Er verschijnt dan een veld waar je de link naar je social media pagina kan invoegen. Zodra je op de pijl naar links klikt worden je wijzigingen opgeslagen en staat het icoon op de pagina.