Er zit wit ruimte onderaan mijn website. Hoe krijg ik dit weg?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 12:41 PM

Het kan voorkomen dat je onderaan jouw website een grote, lege witruimte hebt. Dit komt dan waarschijnlijk door een submenu wat te lang is (langer dan de betreffende pagina). Deze heeft zoveel menupunten dat het gehele menu langer is dan de inhoud van jouw pagina. Hierdoor ontstaat er een lege ruimte onderaan de website.

Dit kun je oplossen door jouw menu een beetje aan te passen. Zo zou je sommige menupunten kunnen verbergen of verwijderen. Of je kunt wat menupunten verplaatsen. Door bijvoorbeeld een subpagina van een subpagina aan te maken.

Je kunt deze aanpassingen doen door naar 'Pagina's beheren' te gaan. Klik nu een menupunt aan zodat je de bewerkbalk te zien krijgt. Om een pagina bijvoorbeeld te verbergen klik je het tandwieltje (pagina-instellingen) aan en klik dan op 'meer'. Bij de optie 'In menu' kun je er dan voor kiezen om hem te verbergen. sla de wijziging vervolgens op.

Om een pagina te verplaatsen van plek binnen het menu klik je in de bewerkbalk op de 4 pijltjes. Je kunt nu door te slepen het menupunt verplaatsen. Door b.v. een pagina bovenop een andere te slepen maak je van die pagina een subpagina.