Hoe kan ik gemakkelijk de kleuren van mijn huisstijl achterhalen en in het ontwerp verwerken?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 1:38 PM

Wanneer je in SwiftySite jouw ontwerp aan het wijzigen bent kun je m.b.v. een 'colorpicker' een kleur selecteren. Het kan echter lastig zijn precies dezelfde kleuren te kiezen die je momenteel in jouw huisstijl gebruikt.

De kleuren uit jouw huisstijl kun je kopieren. Gebruik je als browser Google Chrome of Mozilla Firefox, dan kun je de toepassing 'ColorZilla' gebruiken. Je kunt deze toepassing installeren door te gaan naar de site van ColorZilla.

Klik daar op 'ColorZilla for FireFox and Chrome' en je kunt rechts boven klikken op de blauwe knop 'Install ColorZilla'.

Ga na het installeren van ColorZilla naar een online pagina, website of afbeelding waar de kleuren van jouw huisstijl te vinden zijn. Bovenin de balk van de browser zul je een pipetje zien staat van ColorZilla. Klik op dit pipetje en vervolgens op de kleur. De kleurcode wordt automatisch gekopieerd. Deze kleurcode kun je nu plakken in de kleur selector in SwiftySite.

Tip: Plak de kleur code ook in een tekst bestandje zodat je niet steeds opnieuw de kleur hoeft op te zoeken wanneer je deze nogmaals wilt gebruiken.