Kan ik een blog aan mijn SwiftySite toevoegen?

Laatste aanpassing op: Di, 16 Aug, 2016 at 4:19 PM

SwiftySite heeft op dit moment nog geen eigen blog functionaliteit, maar natuurlijk heeft WordPress dit wel en kunnen we daar ook gebruik van maken. Wij hebben om een mooi overzicht te krijgen van de blog items wel een “Blog” onderdeel toegevoegd aan SwiftySite, zodat je gemakkelijk de gewenste blog-items kunt weergeven op een pagina.

Eerst gaan we een blog post aanmaken en na het aanmaken gaan we zorgen dat deze op de gewenste plek in SwiftySite getoond wordt.

Blogposts aanmaken
Om een nieuw blogpost aan te maken moeten we naar WordPress zelf toe. Dit kun je doen door rechtsonder in de Swifty balk te klikken op het WordPress icoontje. WP-toggle.png

Vervolgens klik je boven in de zwarte balk op je website titel. Je komt nu in het WordPress Dashboard, ga nu vervolgens aan de linkerkant naar ‘Berichten’ → ‘Nieuw bericht’.

We vullen dan het volgende in:

Titel: Vul boven in de titel van het item in, bijvoorbeeld ‘Welkom op mijn blog’.
Grote inhoudsvlak: Het blogbericht. Je kunt alle tekst hier plaatsen en opmaken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit later in de SwiftySite zelf te doen.
Rechterkant scherm Categorieën: Vink hier de gewenste categorieën aan. Om een nieuwe aan te maken klik je op de link ‘+ Nieuwe categorie toevoegen’. Je kunt nu de naam van de nieuwe categorie ingeven in het invulvak, zodat dit zichtbaar wordt onder jouw blogberichten. Je kan namelijk nog onderscheid maken in welke categorie wordt getoond in het blogoverzicht. Je mag uiteraard voor je berichten een eigen categorie of meerdere categorieën verzinnen.
Tags: Hier kun je nog bepaalde steekwoorden ingeven. Dit kan gemakkelijk zijn voor je bezoekers om eventueel op te filteren, maar bijvoorbeeld ook voor zoekmachines.
Uitgelichte Afbeelding: Klik hier onder op de link ‘Uitgelichte afbeelding instellen’ om een afbeelding toe te voegen. Deze wordt dan vervolgens automatisch in de blogpost (en eventueel overzicht) getoond. Je hoeft deze dus niet zelf in de inhoud te verwerken.

Wanneer je klaar bent met het maken van de blogpost kun je klikken op de blauwe ‘Publiceren’ knop rechts boven en je blogpost is geplaatst. Als de categorie al op een bestaande pagina getoond wordt, dan zal ook dit nieuwe item daar meteen getoond worden. Als het op een nieuwe pagina getoond moet worden ga je weer op de Swifty manier op een nieuwe pagina aanmaken en een blog overzicht plaatsen.

Om terug te gaan naar Swifty ga je bovenin de zwarte balk naar ‘Swifty’ en klik je op ‘Ga naar SwiftySIte’. Nu ben je weer in de vertrouwde Swifty modus.

Blog-pagina’s maken
Om je blog items te tonen ga je op de gewenste pagina, bijvoorbeeld ‘Blog’ naar ‘Inhoud bewerken’ en klik je op ‘Onderdelen toevoegen’ klik daar onder ‘Ander spul’ ‘Blogpost lijst’ aan.

Geef vervolgens aan welke categorieën getoond moeten worden, of alle blogberichten. Het kan namelijk zijn, dat je berichten op categorie wil tonen. Dan kun je een categorie invullen. Doorgaans worden alle blogberichten getoond.

Wil je niet alles tonen, maar wel meerdere categorieën dan kun je meerdere categorieën plaatsen gescheiden door een komma. Dus bijvoorbeeld: nieuws, 2016

Ook kun je een maximum opgeven aan het aantal blog posts wat getoond mag worden.

Bij stijl kun je aangeven hoe je de blog items wil weergeven, bijvoorbeeld ‘Visueel Samenvatting’. Daarmee wordt een samenvatting van de tekst weergegeven en een foto (indien aanwezig). Om het gehele blog bericht te lezen moet men klikken op ‘Meer lezen’.

We hopen dat je veel hebt aan deze nieuwe manier van blog-items plaatsen! En wensen je veel succes met je blog!