Cache van je browser legen

Laatste aanpassing op: Ma, 6 Nov, 2017 at 9:51 AM

Wanneer er een wijziging op je website heeft plaatsgevonden en je deze niet ziet heeft dit naar alle waarschijnlijkheid met je browser cache van doen.

Hierbij kun je denken aan recente wijzigingen zoals:

• Het aanpassen van je site zodat deze via https verbinding verzonden wordt in plaats van http
  • Het wijzigen van een redirect naar een bepaald adres
  • Een kleur wijziging via een css bestand

Wat is cache?

Cache is een lokale opslagplaats waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om zo sneller een webpagina te laden.

Je ziet dus eigenlijk een eerder genomen 'foto' van een website. Aangezien je zelf waarschijnlijk regelmatig op je eigen website komt zal deze zich daarom ook zeker in de cache van je browser bevinden.

Hoe je het cache van je browser kunt wissen verschilt per browser.

Google Chrome

1. Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (3 streepjes)
  2. Klik op Instellingen (Settings).
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven...  (Show advanced settings)
  4. Klik op de knop Browser gegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijnt.
  5. Kies de periode die je wilt verwijderen (of voor Alle cookies, de onderste keuze)
  6. Klik op de knop Browser gegevens verwijderen... (Clear browsing data)

Mozilla Firefox (Windows)

1. Kies in Firefox menu onder Tools (Extra) het item Options of gebruik het menu icoon
  2. Klik op Privacy & History in het menu
  3. Scroll naar Cached Web Content
  4. Klik op Nu Wissen (Clear Now)

Mozilla Firefox (MAC)

1. Klik in Firefox op het menu Geschiedenis
  2. Kies voor Recente geschiedenis wissen...
  3. Kies de periode die je wilt verwijderen
  4. Klik op nu wissen

Microsoft Edge

1. Klik op de drie puntjes . . .
  2. Klik op Instellingen (settings)
  3. Ga naar Browsergegevens wissen (Clear Browsing Data)
  4. Klik op Kies wat je wilt wissen (Choose what to clear)
  5. Vink aan Gegevens en bestanden in de Cache ( Cached data and files)
  6. Klik op Wissen (Clear)

Internet Explorer

1. Klik tools icoontje (blauw/grijze tandwieltje)
  2. Klik op Safety (Veiligheid) , deze optie is ook beschikbaar in de 'command bar'
  3. Klik op Delete Browsing History (Browsergeschiedenis verwijderen)
  4. Selecteer Temporary internet files and Website files
  5. Klik op Delete

Safari

Cache bestanden verwijderen op je Mac is alleen mogelijk indien het Ontwikkel-menu aanstaat.

1. Klik in Safari op het menu Geschiedenis
  2. Kies Wis geschiedenis...
  3. Kies de periode die je wilt verwijderen
  4. Klik op wis geschiedenis