Foutmelding in mailprogramma - kan geen mail binnen halen

Laatste aanpassing op: Za, 23 Jun, 2018 at 5:22 PM

Wat vervelend voor je dat je geen mail kunt binnenhalen. Gelukkig is het in de meeste gevallen makkelijk op te lossen en is er geen mail verloren gegaan.

Dit is de oorzaak:

We zijn voorbereidingen aan het treffen om alle klanten over te zetten naar een nieuw Controlpanel en daarna naar gloednieuwe hardware. Een van de voorbereidingen is dat we email niet langer door een centrale mailserver (die het dan doorstuurt) laten verzorgen, maar door elk individueel email-/hostingpakket zelf.

In de oude situatie kon je als gebruikersnaam voor je email nog volstaan met het stuk van het emailadres vóór het @. Bijvoorbeeld info. Dat gaat nu niet meer. Je ziet dan een foutmelding.

Dit is de oplossing:

Nu moet je het HELE emailadres als gebruikersnaam gebruiken. Bijvoorbeeld info@jouwdomein.com

Dit is wat je moet doen:

Ga in je mailprogramma naar het bewerken van het emailaccount en verander de gebruikersnaam van de korte notatie (wat voor het @ staat) naar het complete emailadres inclusief @ en je domeinnaam. Dan werkt alles weer.
Klik hier voor meer uitleg hoe je dat kunt doen.

Belangrijk: loop even AL je emailaccounts op AL je apparaten na. Ook als ze nog geen probleem hebben ervaren. Want nog niet alle servers zijn geupdate. Dus zorg dat overal het volledige emailadres als gebruikersnaam toegepast wordt.

Er is geen mail verloren gegaan. Wanneer je deze aanpassing doet zul je dus alle email binnen zien komen.

Tip: op smartphones, tablets en ook in Windows Mail kun je de gebruikersnaam vaak niet aanpassen. De enige manier is om het emailaccount in die app te verwijderen en opnieuw aan te maken. Als je IMAP gebruikt zul je hier weinig last van hebben. Gebruik je POP dan zullen alle emails die nog op de server staan daarna opnieuw binnengehaald worden op je apparaat.

We begrijpen dat dit vervelend voor je is en dat je hier niet op zit te wachten. Onze excuses voor het ongemak.

Zie ook:

Hoe je de gebruikersnaam van je emailaccount kunt aanpassen.
Emailwachtwoord vergeten? Stel het opnieuw in.
Ik ben de inloggegevens van het controlpanel kwijt. Wat moet ik doen?
Hoe stel ik mijn mailbox in mijn mail programma in?
Hoe maak ik een mailbox in het Controlpanel aan?