Hoe stel ik mijn mailbox in mijn mail programma in?

Laatste aanpassing op: Di, 3 Jul, 2018 at 4:41 PM

Natuurlijk kun je ten alle tijden vanaf elk apparaat via een browser gaan naar webmail.jouwdomeinnaam en daar inloggen om je mail te lezen, maar het is natuurlijk ook fijn om de mail in een eigen gewenst programma op te halen en/of uit te lezen.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende mail programma's en we kunnen ze hier onmogelijk allemaal bespreken. De instellingen zijn echter altijd toepasbaar op de verschillende mail programma's.

Je kunt bij het instellen van de mail de keuze maken tussen ophalen via POP3 of lezen via IMAP. Bij POP3 worden de mails gedownload en standaard ook meteen van de server verwijderd, bij IMAP blijven alle mails op de server staan en kun je deze dus vanaf verschillende apparaten uitlezen.

Meer uitleg over POP3 en IMAP vind je op deze pagina: Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Server inkomende mail: mail.jouwdomeinnaam.extensie

POP3 poort: 110
IMAP poort: 143
Gebruikersnaam: Vul hier je volledige emailadres in. Bijvoorbeeld 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je het wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Optioneel kun je SSL aanzetten, echter zul je dan wel een melding krijgen dat het certificaat niet overeen komt met de domeinnaam, dat komt omdat het certificaat op onze naam (Alphamega Hosting) staat en niet op naam van je domeinnaam. Je kunt dat certificaat natuurlijk vertrouwen of er voor kiezen om geen SSL te gebruiken.

Server uitgaande mail: smtp.alphamega.nl
Gebruikersnaam: Wederomje hele mail adres, bijvoorbeeld: 'denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com' (of .nl/.be/.etc). Bij sommige mail programma's kun je aangeven: Gebruik dezelfde gegevens als voor de inkomende mail.
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Voor de connectie met de SMTP server heb je wederom een keuze:

Poort: 587
Connection Security: STARTTLS

Poort: 465
Connection Security: SSL/TLS

Tegenwoordig werken nagenoeg alle mail programma's goed met de SSL verbinding en dat is natuurlijk ook het veiligste. ;-)

Hier klopt het certificaat wel omdat je hier ook verbinding maakt met onze domeinnaam en daar een geldig SSL certificaat op staat.

Succes!

En kom je er niet uit? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder.