Hoe je de gebruikersnaam van je emailaccount kunt aanpassen.

Laatste aanpassing op: Za, 23 Jun, 2018 at 5:02 PM

Vroeger kon je als gebruikersnaam van je emailaccount (in het mailprogramma op het apparaat waarmee je email ontvangt en verstuurt) volstaan met alleen het linkergedeelte van het emailadres wat voor het @ staat. Bijvoorbeeld info of contact of jenaam.

Dat gaat niet meer omdat email niet langer door centrale mailservers verwerkt wordt, maar door de servers waar de email- en hostingpakketten op staan. Op zo'n server kunnen natuurlijk vele emailadressen aangemaakt zijn die beginnen met info@ of contact@. En dat kan tot conflicten leiden.

Vandaar dat de correcte notatie van de gebruikersnaam van je emailaccount nu je complete emailadres is. Bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.com.

Klik op het mailprogramma dat je gebruikt om te zien hoe je je gebruikersnaam kunt aanpassen naar het volledige emailadres:

Outlook

Apple Mail

Open Mail en ga in de bovenbalk naar voorkeuren. Klik je mailaccount aan en klik dan op tabje Server Instellingen. Daar kun je de gebruikersnaam aanpassen. Klik op bewaar. Soms kun je daarna rare meldingen krijgen. Sluit gewoon je mailprogramma helemaal af en open het opnieuw. Het kan zijn dat je gevraagd wordt om een certificaat te accepteren. Dat kun je gewoon doen. Dan werkt het weer. Lukt het niet? Start een chat op onze website.

Thunderbird
Klik in de linker kolom met rechtermuisknop op je emailadres. Klik op server instellingen. Vul bij gebruikersnaam je volledige emailadres in en klik op de Oke / Bewaar knop.

Windows Mail en mail op smartphones en tablets
In de meeste gevallen kun je op smartphones, tablets en Windows Mail niet de gebruikersnaam aanpassen. Je moet dan de emailaccount verwijderen en opnieuw instellen. Hier kun je lezen hoe dat moet.

Android
iOS
Overige

Emailwachtwoord vergeten? Klik hier.
Controlpanelwachtwoord vergeten? Klik hier.