Overstappen van Horde naar Roundcube Webmail

Laatste aanpassing op: Za, 23 Jun, 2018 at 5:12 PM

Horde is een sterk verouderd webmailprogramma, dat eigenlijk (technisch gezien) op dezelfde manier werkt als de emailprogramma's die je op je apparaat kunt installeren. Het neemt dus eerst alle emails in ontvangst in de inbox en dan pas kun je er regels op los laten en dingen mee doen.

Roundcube is een modernere versie webmailprogramma, dat direct gekoppeld zit aan de email op de server. Het voordeel daarvan is, dat je met Roundcube emailzaken kunt regelen op de server, vóórdat die email naar je mailbox en mailprogramma's verstuurd.

Zo kun je met Roundcube bijvoorbeeld instellen dat je spam in een apart mapje gezet wordt. Dat gebeurt dan automatisch ook op alle apparaten waar je mail op ontvangt. Inclusief tablet en smartphone, die niet over ingebouwde mailfilters beschikken.

Mocht je het willen, kan Roundcube ook alle spam-gemarkeerde emails op de server al verwijderen. Je ziet er dan niks van, maar je loopt het risico dat emails die ten onrechte als spam gemarkeerd zijn, verwijderd worden.

Consequenties van overstappen

• Je raakt geen emails kwijt.

• Als je mappen gemaakt hebt waar emails in staan, dan gaan die mee over.

• Je kunt op server niveau regelen hoe spam en andere zaken afgehandeld moeten worden

• Je contacten en agenda-afspraken (mocht je die in Horde hebben gebruikt) gaan niet mee over (in het mailprogramma op je apparaat verandert niets aan bestaande contacten en agenda-afspraken)

• Je eventueel ingestelde emailregels of handtekening gaan niet mee over. Die moet je even opnieuw instellen

Heb je eigenlijk nooit echt gebruik gemaakt van Horde Webmail, dan kun je sowieso probleemloos overstappen.

Aangeven dat je wilt overstappen

Je kunt niet zelf de overstap maken. Wij moeten de omzetting van Horde naar Roundcube in jouw email-/hostingaccount doen.

Stuur een email naar support@alphamega.nl of vul het contactformulier in om aan ons door te geven dat je wilt overstappen.

Belangrijk:

Automatisch over naar Roundcube

Nadat je account is overzet van het oude controlpanel naar het nieuwe Mijn Alphamega Dashboard (migratieronde 1) volgt een tweede migratie, van bestaande servers naar gloednieuwe, supersnelle servers. Wanneer je email/hosting daarnaar overgezet wordt, ga je automatisch over op Roundcube voor webmail.