Een mailbox aanmaken en instellen in Mijn Alphamega Dashboard

Laatste aanpassing op: Za, 30 Jun, 2018 at 6:20 PM

In deze video laten we zien hoe je:

• een mailbox aanmaakt [0:00]
  • je emailwachtwoord opnieuw kunt instellen (bijvoorbeeld als je die vergeten bent) [1:25]
  • de grootte van je mailbox instelt [1:45]
  • een email doorverwijzing (email doorsturen) kunt instellen [2:14]
  • een emailalias kunt aanmaken voor een mailbox [2:48]
  • een autoresponder kunt instellen [3:20]
  • de mailbox kunt verwijderen (voorzichtig, alle email ben je dan kwijt!) [5:05]
  • een catch-all emailadres kunt instellen [5:19]

Zo maak je een mailbox aan

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij wilt aanmaken (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu de sectie "Voeg nieuwe Email account toe"
  5. Vul bij Mailbox naam in wat je voor het @ wilt hebben staan
  6. Vul een wachtwoord in voor deze mailbox. Gebruik een hoofdletter, een cijfer en een speciaal teken. Goed bewaren!
  7. Kies de grootte van je mailbox. 2GB is al niet slecht ;-)
  8. Klik op opslaan. Proficiat! Je hebt een mailbox

Je kunt nu email verzenden en ontvangen met webmail. Maar je kunt ook email verzenden en ontvangen met een mailprogramma op je verschillende apparaten. We hebben hier enkele artikelen voor, maar er zijn zoveel verschillende combinaties van apparaten en mailprogramma's mogelijk, dat we je alleen kunnen meegeven wat de settings moeten zijn.

Kom je er niet goed uit, dan kun je in Mijn Alphamega Dashboard een EmailCoach bestellen. Die gaat dan, met een remote support sessie van ongeveer een half uur, op jouw computer alles goed instellen.

Zo stel je een nieuw wachtwoord voor je mailbox in

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je het wachtwoord opnieuw wilt instellen, op "Pas je wachtwoord aan"
  6. Je hoeft je oude wachtwoord NIET eerst in te geven. Want meestal is de reden dat je die juist vergeten bent. :-)
  7. Vul hier je nieuwe wachtwoord in. Gebruik een hoofdletter, een cijfer en een speciaal teken. Goed bewaren!
  8. Bevestig je wachtwoord nog een keer.
  9. Klik op "Opslaan"

Tip: wanneer je je wachtwoord invult in je mailprogramma of je webmail, kun je die het beste typen en NIET kopiëren-plakken. Heel vaak gaat er dan onbedoeld een spatie mee en dan lukt het dus niet. Voordat je daar dan achter bent, ben je een hoop gedoe en frustraties verder. Dus typen, niet plakken ;-)

Zo pas je de grootte van je mailbox aan

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox die je wil vergroten, op "Pas grootte aan"
  6. Kies een standaard grootte in de dropdown of kies "Aangepast" en vul het aantal MBs in.
  7. Klik op Opslaan

Het totaal van je mailboxen kan niet groter zijn dan de totaal beschikbare ruimte voor email (meestal 15GB). Je kunt dus bijvoorbeeld 1 mailbox van 5GB hebben en nog 5 mailboxen van 2GB. Of 1 hele grote, van 15GB.

Zo stel je een emaildoorverwijzing in (of een mailgroep)

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je de inkomende emails wilt doorsturen op "Email doorsturen"
  6. Vink het vakje aan voor "Zet mail doorsturen aan"
  7. Vul nu de emailadressen in waar de mail naar doorgestuurd moet worden. Één emailadres per regel.
  8. Klik op Opslaan

Nu wordt alle email die aan deze mailbox geadresseerd is niet alleen bewaard in deze mailbox, maar ook doorgestuurd naar de opgegeven emailadressen. Hiermee kun je bijvoorbeeld tijdelijk alle emails naar een collega doorsturen, als je op vakantie bent. Of een mailgroep aanmaken waarbij alle inkomende emails naar bijvoorbeeld alle leden van een koor of bestuursleden of verkoopteam gestuurd worden.

Zo stel je een email alias in

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je de inkomende emails wilt doorsturen op "Email aliassen"
  6. Vul nu een alternatieve naam voor de mailbox in. Stel dat je mailbox 'verkoop' heet, dan zou je hier bijvoorbeeld 'sales' kunnen invullen
  7. Klik op de knop 'Add alias' als je er nog een wilt ingeven
  8. Klik op Opslaan

Een email alias lijkt veel op een emaildoorverwijzing, maar een alias is alleen een alternatieve naam voor dezelfde mailbox.

Zo stel je een autoresponder (afwezigheidsbericht) in

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je de inkomende emails wilt doorsturen op "Auto-Reply"
  6. Vink het vakje aan voor "Zet automatisch doorsturen aan"
  7. Als je de onderwerpregel zo laat als deze ingesteld is, zal de onderwerpregel van degene die je gemaild heeft gebruikt worden. Er komt dan alleen Re: voor te staan (van Reactie).
  8. Kies of je platte tekst of een html-mail met opmaak wilt terugsturen
  9. Laat de codering staan op de standaard (UTF-8)
  10. Vul het bericht in wat je wil terugsturen. Bijvoorbeeld: "Ik heb je email ontvangen, maar ik kan die pas na woensdag beantwoorden omdat ik naar een conferentie ben."
  11. Optioneel kun je tijdens je afwezigheid alle email laten doorsturen naar een collega. Als je dat wil, geef dan ook het emailadres in bij "Doorsturen naar:". Wil je dit niet, laat dit veld dan leeg.
  12. Klik op Opslaan

De autoresponder stuurt één email terug naar de afzender. Dat is zo ingesteld, voor het geval dat de verzender toevallig ook een autoresponder ingesteld heeft staan. Om te voorkomen dat de twee mailboxen met de email gaan ping-pongen, wordt er altijd maar één keer een mail terug gestuurd. :-)

Zo verwijder je een mailbox

LET OP! VOORZICHTIG! Weet je heel zeker dat je dit wilt doen? De mailbox wordt dan namelijk verwijderd, inclusief alle emails die in de mailbox staan.

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je de inkomende emails wilt doorsturen op "Verwijderen"
  6. Er komt een popup ter bevestiging die vraagt of je het wel zeker weet
  7. Klik op OK (of op Cancel)

Nu is de mailbox, inclusief alle emails die er in stonden, verwijderd. Had je in je mailprogramma IMAP ingesteld, dan zijn daar nu ook alle emails van die mailbox weg.

Zo stel je een catch-all emailadres in

Hiervoor moet je even inloggen op je Technical Controlpanel.

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, SwiftySite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Technical Controlpanel en dan op de knop "Klik hier om naar het Technical Control Panel (Plesk) te gaan
  5. Je wordt nu automatisch ingelogd op je Technical Controlpanel. Mocht je een loginformulier te zien krijgen, gebruik dan dezelfde logingegevens als voor Mijn Alphamega Dashboard om in te loggen.
  6. Klik op "Mail"
  7. Klik op "Mail instellingen"
  8. Vink het vakje aan voor "Maildienst op domeinnaam activeren"
  9. Zet een vinkje bij "Doorsturen naar adres" en vul daar het emailadres in waar alle emails die naar een emailadres van je domeinnaam gestuurd worden waarvoor geen mailbox of alias is aangemaakt naartoe mogen worden gestuurd. Dit kan ook een extern emailadres zijn. Zoals een gmailadres.
  10. Klik op Toepassen en je bent klaar.

Zie ook:
Inloggen op Webmail en Spamafhandeling instellen